TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Otomobil

Cenevre Otomobil Fuarı'nda Fiat Egea tanıtıldı

Fiat Egea’nın, sportif kostümlü özel serisinin dünya tanıtımı, 87. Cenevre Otomobil Fuarında gerçekleşti.
Cenevre Otomobil Fuarı'nda Fiat Egea tanıtıldı
AA - Tofaş açıklamasına göre, geçen yıl Cenevre Fuarına damgasını vuran, Fiat Chrysler Automobiles Stil Merkezi ve Tofaş Ar-Ge tarafından geliştirilerek, başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde satılmak üzere, Bursa'da üretilen Egea Ailesi, 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda özel bir seri ile yer aldı.

Avrupa pazarlarında Tipo adıyla satılan Fiat Egea’nın, hatchback karoserli modelinin, en sportif kostümlü özel serisinin dünya tanıtımı, 87. Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleşti.

Yeni özel serinin ön kısmında yer alan ‘bi-xenon’ farlarla daha farklı görünüm yakalanırken siyah parlak ızgara ve detaylarıyla dikkati çekiyor. Standart versiyonlarda krom olarak kullanılan gösterge paneli gibi iç mekan detaylarında da ‘piyano siyahı’ olarak adlandırılan parlak siyah malzemeler ilk bakışta göze çarpıyor.

Piyano siyahı kullanımı sportif hava girişlerinin etrafından dikiz aynası kapaklarına kadar devam ediyor. Yeni dinamik tasarımlı 18 inçlik alaşımlı jantlar aracın sportif görünümüne dinamik dokunuş veriyor. Filmli arka camlar ve gövde ile aynı renkteki kapı kolları ise gibi özelliklerle tamamlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, Fiat Tipo Hatchback S-Design’ı Haziran 2017'den itibaren Avrupa pazarlarına yönelik üretip ihraç etmeye başlayacaklarını belirterek, station wagon karoserli Tipo/Egea modelinin de S-Design versiyonunun olacağını ifade etti.
Yorum Yazın