TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Otomobil

Dünya drift rekoru 144 kilometre ile kırıldı

Samsun’da gerçekleşen Dünya Drift Rekoru denemesi sonunda Alman Pilot Harald Müller, 144,12 kilometrelik derecesiyle ABD’li Johan Schwartz’ın 84,13 kilometrelik rekorunu geride bıraktı ve hem kendisinin hem de Türkiye’nin adını Guinnes Rekorlar Kitabı’na yazdırmayı başardı.
Dünya drift rekoru 144 kilometre ile kırıldı
Samsun’da gerçekleşen ’Dünya Drift Rekoru’ denemesi sonunda Alman Pilot Harald Müller, 144,12 kilometrelik derecesiyle ABD’li Johan Schwartz’ın 84,13 kilometrelik rekorunu geride bıraktı ve hem kendisinin hem de Türkiye’nin adını Guinnes Rekorlar Kitabı’na yazdırmayı başardı.

Gençlik ve spor Bakanlığı’nın desteklediği, Avrasya Otomobil Sporları Kulübü (AVOK) tarafından da organize edilen, ’Dünya Drift Rekoru’ denemesi Samsun’da gerçekleşti. İlkadım İlçesi Batı Park helikopter pistinde yapılan rekor denemesi saat 20.00’de başladı. Alman pilot Harald Müller, kullandığı Toyota GT86 ile ilk denemesinde 241’inci turda benzinden kaynaklı yaşanan sorun nedeniyle başarısız oldu. Bunun üzerine Guinness Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, Harald Müller’e bir şans daha verdi. Saat 21.40’da 2’nci denemesine başlayan Alman pilot, bu kez hiç bir sorun yaşamadı. Saatler 00.00’ı gösterdiğinde ise Alman pilot Harald Müller, 84,13 kilometre ile ABD’li Johan Schwartz’a ait olan ’Dünya Drift Atma Rekoru’nu 144,12 kilometreye çıkardı ve hem kendisinin, hem de Türkiye’nin adını Guinnes Rekorlar Kitabı’na yazdırdı.

Harald Müller’in otomobilini durdurmasının ardından Guinnes Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, otomobil içerisinde bulunan GPS cihazını kontrol etti ve rekorun 114,12 kilometre ile kırıldığını tescilledi. Guinness Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, "Bir Guinness hakemi olarak benim görevim rekor denemesini ve kurallar doğrultusunda yapılıp yapılmadığını denetlemektir. Kurallar gereği Guinness rekor denemesi yapılmıştır. Şu anki rekor 84.13 kilometre ile ABD’dedir. Büyük bir sevinç ile yeni bir dünya rekoru onaylıyorum. Yeni rekor 144.12 kilometredir" dedi. Alman pilot Harald Müller’i kutlayan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Rekor denemesine ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dünya rekorunu kırdığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Alman Pilot Harald Müller ise, "Turlar çok güzel geçti. Dünya rekoru kırdığım için çok mutluyum ve bunu Samsun’da yaptığım için ayrıca sevinçliyim. İlk turda benzinden dolayı arabada bazı sorunlar çıktı. Araba güç kaybetti. Maalesef birinci turda böyle bir tatsızlık yaşadık. Ama ikinci turda daha kaliteli benzin kullandık. Bu da bize başarıyı getirdi" diye konuştu. Konuşmaların ardından Guinness Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, Alman pilot Müller’e Guinness sertifikasını verdi.
Yorum Yazın