TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Otomobil

İç ve dış talep Tofaş'a kapasite artırıyor

Fiat İş Birimi Direktörü Aytaç, Tofaş'ın yaptığı önemli yatırımlarla 2017'de üretim kapasitesinin 400 binden 450 bin seviyelerine çıkaracağını belirtti.
İç ve dış talep Tofaş'a kapasite artırıyor
AA -

Bursa 9. Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı'na (Bursa OtoShow 2016) katılan Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016'nın 10 ayında 720 bin otomobil ve hafif ticari araç satıldığını, aslında iç pazarda iyi bir yıl geçirildiğini belirtti.

Aytaç, geçen yılı 1 milyona yakın, 992 bin adetlik satışla kapatan sektörün, zorlu koşullara rağmen kasım ve aralık aylarındaki temposuyla 2016'yı da benzer rakamlarla kapatacağını ifade ederek, otomotiv pazarının rakamlarının pozitif olduğunu vurguladı.

"Son bir sene bizim için lansmanlar yılı oldu"
Fiat markası olarak da 10 aylık dönemde 76 bin adetlik satış gerçekleştirdiklerini belirten Aytaç, "Son bir yıl bizim için çok hareketliydi. Özellikle geçen sene ekim sonunda, kasım başında ilk defa satışına başladığımız Egea sedandan sonra bu yıl hatchback ve yakın zamanda station wagonun lansmanını yaptık. Yani son bir sene bizim için lansmanlar yılı oldu. Sadece otomobil tarafında değil hafif ticari araç tarafında Doblo, Fiorino'nun yenilenmesinin arkasından Quatro ile birlikte şimdi bir de pikabımız Fullback'in yeni lansmanını yaptık. Dolayısıyla aslında otomotivde bir lansman olan sene heyecan verir markalara, biz peş peşe hem otomobil tarafından 3 Egea modeli, arkasından da Fullback, Fiorino'nun yenilenmesini de sayarsak çok dolu dolu bir yıl geçirdik." diye konuştu.

"Kapasitemizi 400 binden 450 bin seviyelerine çıkaracağız"
Tofaş olarak sadece üretime, ürün geliştirmeye, Ar-Ge'ye değil, aynı zamanda ticari alanda bayi teşkilatlarına da önemli yatırımlar yaptıklarını anlatan Aytaç, "Tofaş olarak önemli yatırımlar yapıyoruz. Gelecek sene inşallah kapasitemizi 400 binden 450 bin seviyelerine çıkaracağız." ifadelerini kullandı.

Aytaç, iç ve dış pazarlarda yeni projelerle yakaladıkları başarılara değinerek, şunları kaydetti:
"Fiat Doblo, Amerika'da 'Ram Promaster City' adıyla satılıyor. Egea projesi zaten çok önemli bir proje, sadece iç pazar değil, Avrupa pazarları veyahut da Avrupa dışında Meksika'ya da ihracatı var. Egea, Türk otomotiv endüstrisinde ve ihracatında bu ivmeyi yakalamasını sağlayan, Türk otomotivinin bütün üretim ve ihracat rakamlarını katlayan bir nevi sektörü büyüten bir proje oldu. Tofaş, olarak bizim de ihracatımızda yüzde 70-71 seviyelerine gelmemizi sağladı. Sadece Egea da değil, Türkiye'den Amerika'ya ihraç edilen tek modeldir Fiat Doblo. 'Ram Promaster City' adıyla Amerika pazarında satılıyor. 'Otomotivin ana vatanı' da diyebiliriz Amerika'ya. O projede başarıyla yürüyor, o da bizi çok gururlandırıyor. Fiorino'nun da aynı şekilde ihracatı devam ediyor. Yaptığımız bütün modellerde doğru iç pazar ihracat dengesini yakaladığımızı düşünüyoruz. Bu da hem üretim hem kapasite artışı olarak bize yansıyor."

Yorum Yazın