TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Otomobil

İkinci kez makyajlanan Renault Megane satışa sunuluyor

Renault’nun kompakt sınıf temsilcisi Megane’ın 3 jenerasyonu ikinci kez makyajlanarak güçlendi. Hedef daha çok pazar payı elde etmek.
İkinci kez makyajlanan Renault Megane satışa sunuluyor
Yeni Megane HB ve Sport Tourer Türkiye’de 1 Nisan 2014 tarihinde 51.500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

 Makyajlı Megane markanın yeni kimliğinin izlerini taşıyan çok daha dinamik bir yüz ile karşımıza çıkıyor. Yeni Megane’ın tamamen değişen ön tamponu belirgin Renault logosu ve bu güçlü yapıyı destekleyen dinamik çizgiler ile kendini ifade ediyor. Etkileyici yeni far tasarımı Megane’ın modern yüzünü vurgularken, LED gündüz farları araca gerçek bir estetik ve görsel kimlik kazandırıyor.

Makyajlı Megane tasarım konusundaki iddiasını motor ve donanım seçenekleriyle de sürdürmeyi hedeflemiş.Düşük CO2 salımı ve tüketim değerleri ile dikkat çeken dizel ve benzinli motorları, CVT, EDC ve manuel vites kutusu seçenekleri, farklı beğeni ve ihtiyaçlara hitap ediyor. Araç, hatchback & Sport Tourer gövde tipleri ve müşteri odaklı ekipman seviyeleri ile satılacak.

Yenilenen Renault Megane’da daha önceden de var olan özel seri GT Line yine kendisine yer bulmuş.

Özel tasarım GT Line ön ızgarası, 17 inç Dark Metal Alüminyum alaşımlı jantları, kapı kolları ve yan aynaları ile Mégane GT Line farklı ve ayrıcalıklı olma keyfini ulaşılabilir kılıyor ve fark yaratıyor. Bu güçlü dış tasarım içte de konfor ve güvenlik unsurları ile destekleniyor:

Güvenlik: Anti Blokaj Fren Sistemi (ABS)-Elektronik Denge Programı (ESC)-Elektronik Patinaj Önleme Sistemi (ASR), Acil Fren Destek Sistemi (AFU),  sürücü ve yolcu ön yan ve perde hava yastıkları, Yokuşta Kalkış Destek Sistemi, Megane GT Line’da standart olarak sunulan güvenlik ekipmanları.

Konfor: Elektronik klima, eller serbest Renault Card sistemi, elektrikli park freni, otomatik yanan farlar, yağmur sensörü, refakatçi aydınlatma (Follow-me home), elektrikli katlanan ısıtmalı dış dikiz aynaları, tek dokunuşla açılan sıkışma önleyicili elektrikli ön ve arka camlar, direksiyondan kumandalı Radyo CD MP3 çalar müzik sistemi, Bluetooth bağlantısı Megane GT Line’ın standart konfor özellikleri.

Makyajlı Megane HB’de Joy, Touch ve GT Line olarak 3 donanım versiyonu bulunurken, Megane Sport Tourer; Touch ve GT Line versiyonları ile tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

Yeni motor beklemeyin
Megane makyajlanırken motor seçeneklerinde değişiklik olmamış. Hatta artık hatchback versiyonda 1.6 litre dCi 130hp motoru satın almak mümkün olmayacak. Bu motor sadece Sport Tourer seçeneğinde bulunacak. Ayrıca Avrupa’da satılan 1.2 litre turbo destekli benzinli motor yine Türkiye’de satılmayacak. Benzinli seçenek olarak Türkiye’de 1.6 litre atmosferik unite kullanılacak.

Benzinli motor gamında CVT, 1.5 dCi ailesinde ise EDC otomatik şanzıman seçenekleri bulunacak.

Çift kavramalı bir vites kutusu olan EDC, aynı anda güç, performans ve yakıt tüketim kontrolünü bir arada barındırıyor. 1.5 dCi 110bg motor seçeneği ile birlikte sunulan EDC vites kutusu, atak canlı ve tepkisel bir hızlanma sağlarken yakıt tüketimi ve CO2 salımı açısından da sınıfında öne çıkıyor. Makyajlı Megane 1.5 dCi 110 bg EDC motor, karma parkurda 4.2 litre / 100km yakıtım tüketimi ve 110g CO2/km salınım değeri kaydediyor.

Yeni Megane’nın bir diğer yenilikçi otomatik vites kutusu seçeneği ise sürekli değişen aktarma oranına sahip CVT X-Tronic vites kutusu. Hızlı ivmelenme, sessiz sürüş ve ekonomik tüketim değerleri ile ön plana çıkan CVT X-Tronic vites kutusu 1.6 16V 115 bg benzinli motor ile birlikte sunuluyor.

Yenilenen Megane’da yer alan entegre ve internet bağlantılı tablet Renault R-Link ile kullanıcı, 7 inçlik (18 cm) dokunmatik ekranına bağlantılı kalarak seyahat edebiliyor. Bu yenilikçi entegre tablet aynı anda hem internete hem de otomobile bağlı ve birçok online hizmete hızlı ve kolay erişim imkanı sunuyor: Bağlantılar, müzik içerikleri, uygulamalar; dokunmatik ekran veya direksiyondaki kumandalar yoluyla tam bir kolaylık içinde ve parmakların ucunda. R-Link sesli kumanda ile bir adres verilebilir, telefon rehberinden bir kişi aranabilir, telefon edilebilir veya bir uygulama görüntülenebilir. R-Link Store ile diğer birçok uygulama keşfedilip indirilebiliyor ya da önceden yüklenmiş olan uygulamalara (E-postalar, R-Link Tweet, Renault Yardım, hava tahminleri) erişim sağlanabiliyor.

Renault R-Link teknolojisindeki canlı trafik uygulaması ile lokasyona bağlı olarak, müşteriler hangi arterlerin açık olduğu bilgisini anlık olarak görebiliyor bunun yanı sıra, en mantıklı seçeneğin yol tarifini de alabiliyor.

Renault Megane’da sunulan bir digger yenilikse daha once Scenic modeliyle tanıştığımız ‘Renault Visio’. İç dikiz aynasının arkasına yerleştirilen yüksek çözünürlüklü kamerası sayesinde çalışan Renault Visio Sistem iki önemli güvenlik ve konfor teknolojisinin birleşiminden oluşuyor. Şerit takip sistemi ile zemindeki işaretlemeleri algılıyor ve kesintili veya kesintisiz bir çizginin sinyal vermeden aşılması durumunda görsel ve sesli bir alarm ile sürücüyü ikaz ediyor. "Otomatik far" fonksiyonu ise ortama göre farların ışık şiddetini ayarlıyor.

Megane HB Türkiye’de Oyak Renault Fabrikaları’nda ve İspanya’da Palencia tesislerinde üretilirken, Megane Sport Tourer ise Palencia’da üretiliyor.

Yeni Megane HB ve Sport Tourer Türkiye’de 1 Nisan 2014 tarihinde 51.500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
Yorum Yazın