TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Otomobil

Sürücülere kış bakımı uyarısı

Kışı sorunsuz geçirmek isteyen sürücüler, lastik, motor, silecek ve akü gibi araç aksamlarını kontrol ettirmek için oto tamirlercilerinin yolunu tutarken, ilgililer de sürücüleri araçlarının kış bakımını yaptırması konusunda uyardı.
Sürücülere kış bakımı uyarısı
AA - Yaklaşan kış mevsimi öncesi araçlarda kış bakımı çalışmaları başladı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araçlarda kış bakımın yapılmasının sürücüler için hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

Sürekli kullanıldığı için lastik, şarj, marş dinamosu, silecek gibi aksamların çabuk yıprandığına ya da işlevini kaybettiğine dikkati çeken Anık, kışın sert koşulları nedeniyle bunların sürücülere trafikte sorun yaratabileceğini, bu yüzden araçların kış öncesi bakımdan geçirilerek eskiyen parçaların değiştirilmesini ve araçların kışa hazırlanması gerektiğini kaydetti.

"Çok küçük paralarla hayatınız kurtulabilir"
İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan da araçların yıllık periyodik bakımlarının yanı sıra mevsim geçişlerinde kontrolünün yapılması gereken aksamlarının olduğunu belirtti.

Kışlık bakımların maliyetinin çok düşük olduğunu vurgulayan Heppekcan, şunları kaydetti:
"Fiyatları o kadar uygun ki canınızı, aracınızı riske atacak kadar büyük maliyetler değil. Çok küçük paralarla hayatınız kurtulabilir. Hava basınçlarının, lastik dişlerinin, ışık ve fren sistemlerin kontrolü, antifriz konulması çok cüzi paralar."
Yorum Yazın