TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Otomobil

Yeni Mercedes-Benz G-Serisi

Zor arazi koşullarında kullanılmak üzere 1979’da tasarlandığı ilk günden bu yana G-Serisi, sunulan her yeni modeli, eklenen her yeni özelliği ile müthiş bir evrim sürecinden geçti. 33 yıl boyunca Mercedes-Benz, ilk başlarda prati...

Yeni Mercedes-Benz G-Serisi
CRA -

Zor arazi koşullarında kullanılmak üzere 1979’da tasarlandığı ilk günden bu yana G-Serisi, sunulan her yeni modeli, eklenen her yeni özelliği ile müthiş bir evrim sürecinden geçti. 33 yıl boyunca Mercedes-Benz, ilk başlarda pratik işlevselliği ile öne çıkan bu arazi uzmanını, birinci sınıf iç donanım ve sürüş özellikleri kazandırarak geliştirdi.

Bugün, lüks arazi araçları arasında en iyi model olarak kabul edilen G-Serisi,  Mercedes-Benz markası altında geliştirilen diğer başarılı ve etkileyici SUV’ların da gen havuzunu oluşturuyor. G-Serisi, geçmişte sayısız defa olduğu gibi 2012'de de “yılın ara-zi aracı” seçildi.

Yeni Mercedes-Benz G-Serisi’nin dış tasarımında 1979’dan beri neredeyse hiç değiş-meyen ve G-Serisi’ni tam anlamıyla bir otomobil ikonu haline getirmiş klasik çizgiler korunarak yapılan bazı küçük değişiklikler arasında yeni LED gündüz farları ve yeni dış dikiz aynaları da bulunuyor.

Aracın iç tasarımında yapılan değişiklikler arasında yeniden tasarlanan gösterge paneli, aracın iç mekanına yepyeni ve şık bir görünüm kazandıran yeni orta konsol ve özel tasa-rımlı döşemeler bulunuyor. COMAND Online sistemin bir parçası olan büyük renkli ekranda, tüm G-Serisi modellerinde standart olarak bulunan DVD değiştirici ve “COMAND Kontrol Sistemi” bulunuyor. Bu yeni infotainment (bilgi-eğlence) sistemi, diğer özelliklerin yanı sıra, LINGUATRONIC sesle kumanda sistemi ve Bluetooth kab-losuz bağlantı gibi özel işlevler sunuyor. G-Serisi’nin yine de karakteristik özelliklerin-den hiçbir şey kaybetmemesi için, iç mekandaki belli başlı tasarım unsurları aynen ko-runuyor. Yeni opsiyonel donanımlar arasında;  DISTRONIC PLUS, Kör Nokta Yar-dımcısı ve geri sürüş kamerası bulunan PARKTRONIC park etme yardımcısı gibi gü-venlik önlemleri de yer alıyor.

Yeni nesil G-Serisi aynı zamanda, geliştirilmiş pek çok yeni güvenlik özelliğiyle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Tamamen yenilenen, yokuşlarda kolay kalkış sağlayan yokuş kalkış desteği ve HOLD fonksiyonu gibi otomatik kontrol sistemlerine sahip ESP® sistemi de bu yeni güvenlik önlemlerinden sadece biri.

Opsiyonel olarak sunulan ESP® römork denge kontrol sistemi ise aracın römork çekmesi durumunda yüksek güvenlik sağlıyor. Bu ilave ESP® özelliği, 65 km/s’in üstündeki hız-larda sol ve sağ ön tekerleklere fren uygulayarak römorkun savrulmasını önleyen önlem-ler içeriyor. Çok ciddi savrulma durumlarında, motor torku da azaltılıyor ve aracın dört tekerleğine birden fren uygulanarak aracın mümkün olduğunca kısa sürede güvenli hız a-ralığına geri dönmesi sağlanıyor.

G-Serisi’nin artan motor şeçenekleri arasında, G 350 BlueTEC, G 500, G 63 AMG ve G 65 AMG yer alıyor. V6 dizel motora ve 2987 cc silindir hacmine sahip G 350 BlueTEC, 211 PS güç ve 540 Nm tork sağlıyor.

G 350 BlueTEC, egzoz gazlarına enjekte edilen üre çözeltisi olan AdBlue®’un kullanılmasıyla eskisinden çok daha yük-sek bir performans sergiliyor. AdBlue® deposu, pratik olarak aracın dışından doldurulu-yor ve normal kullanım şartlarında periyodik bakım haricinde müdahaleye gerek duymuyor. Güçlü 5.5 litre V8 benzinli motora sahip G 500 ise 388 PS güç ve 530 Nm tork üretiyor. Bu motor aynı zamanda, G 500 Cabrio’nun da motorunu oluşturuyor. G 350 BlueTEC ve G 500 motor seçenekleri sunulan modellerin her ikisinde de verimli 7G-TRONIC PLUS otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.

Her yeni AMG yüksek performans aracı gibi G 63 AMG de, “daha az yakıtla daha fazla güç” şeklinde çarpıcı bir kombinasyon sunuyor.  AMG modellerinde sunulan güçlü görünüm ve konsept, yeni ML 63 AMG’nin teknoloji harikası güç aktarma organlarıyla daha da ön plana çıkıyor. Yenilenen iç tasarım sayesinde,  G-Serisi’nin 33 yıllık tarihinde AMG müşterileri ilk kez, ECO start-stop fonksiyonunun keyfini sürebilecekler.

V8 çift turbo motora (544 PS güç ve 760 Nm tork) sahip G 63 AMG mevcut motor se-çenekleri arasında yeni bir motor olarak sunuluyor. V12 çift turbo motora (612 PS mo-tor gücü ve 1000 Nm tork) sahip G 65 AMG’nin eklenmesiyle motor çeşidi artırılmış G-Serisi, bu motor seçeneği ile dünyada üretilen en güçlü arazi aracı konumunda.

Mercedes-Benz G-Serisi’nde sunulan motor seçenekleri ve teknik özellikleri:

Yeni Mercedes-Benz G-Serisi Ekim 2012’den beri Türkiye pazarında satılıyor.

Yorum Yazın