TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Otomobil

Yeni Renault Clio R.S ve Megane R.S. Türkiye'de !

Renault, yeni tasarım kimliğini yüksek performans ve sportiflikle birleştiriyor. Maksimum sürüş keyfi sunan R.S. serisi, Renault’nun Formula 1 uzmanlığını gözler önüne seriyor.
Yeni Renault Clio R.S ve Megane R.S. Türkiye'de !
Yeni Clio R.S. 200 EDC ve Megane R.S. 265, Renault’nun konfor ve çok yönlülük konusundaki deneyimine, aynı zamanda Renault Sport Technologies’nin yarış alanında oluşturduğu uzmanlığına dayanıyor.

Yeni Clio R.S. 200 EDC, çift kavramalı EDC vites kutusu ve Renault Sport tarafından yeni geliştirilen 1.6 Turbo 200 bg motora sahip. Yeni Megane R.S 1998 cm3 silindir hacmine, 265 bg maksimum güce sahip 6 ileri manuel vites kutusu ile donatılmış 360 Nm tork değeri ile benzinli motora sahip. Clio R.S. Dieppe (Normandiya) fabrikasında ve Megane R.S. ise Palencia (İspanya)’da üretiliyor. Yeni Clio R.S. 200 EDC 44.000Euro, Megane R.S. 2.0T ise 45.000Euro fiyat ile Türkiye’de Haziran 2014’ten itibaren sipariş üzerine satışa sunuluyor.

Yeni Renault Clio R.S. 200 EDC: Tutku, Tasarım ve Sportiflik bir arada
Yeni Clio R.S. 200 EDC, duygu odaklı, yüksek performans ile F1’e göz kırpan, yalın, duygusal ve sıcak bir tasarım sunuyor.

Renault Sport Technologies’nin en yenisi, sportif tarzının özgünlüğü ile dikkat çekiyor: özel tamponlar ve eşikler, çift egzoz çıkışı, cömert boyutlu jantlar… Coupé profilli beş kapılı gövde çok yönlülük anlamında açık bir üstünlük sunarken, Renault Sport’un sportif kodları güç ve sadelik ile kendini gösteriyor.

Clio R.S., Renault’nun Formula 1’deki başarılarına gönderme yapan ayrıntılara sahip: aerodinamiği arttırmak için arka difüzör, ve özel tasarımlı rüzgarlık.
Yeni Clio R.S’in baskın siyah tonunun şıklığına kontrast yaratan kırmızı ayrıntılar, iç mekanı farklılaştırıyor. Kırmızı renk, dikişler ve spor direksiyonun sıfır noktası ile aynı zamanda havalandırma çerçeveleri ve kapı çıtaları üzerinde de kullanılmış. Vites kolu topuzu da kırmızı
detaylar sunuyor. Koyu metal renkli vites değişim kumandaları, direksiyon arkasında sürekli olarak yer alıyor. Renault Sport araçların geleneksel güçlü noktası olan yan takviyeli koltuklar, Clio R.S.’den beklenen konforu ve beklenen kusursuz korumayı sağlıyor.

1.6 benzinli Turbo motorun 6 vitesli çift kavramalı vites kutusu ile birleşimi, Yeni Clio R.S. 200 EDC’ye özel. Yeni Clio R.S., 200 bg güç ve 240 Nm torkun yanında, manuel veya otomatik olarak seçilebilen vites kutusuna sahip. Motor ve EDC çift kavramalı otomatik vitesin birlikteliği, Renault Sport Technologies mühendisleri tarafından gerçekleştirilen titiz çalışmanın sonucu. Yeni Clio R.S. 200 EDC gündelik keyif için düşük devirlerden itibaren yüksek bir tork ve kendinden emin sportif bir kullanım için yüksek hızlarda güç ve hızlanma sunuyor. 0’dan 100 km/s’e çıkmak için 6,7 saniye, 1000m durma deparını aşmak için 27,1 saniye ve pistte 230 km/saatlik maksimum hız: Yeni Renault Clio R.S. 200 EDC şehirli bir Clio’da uyuyan bir Renault Sport.

Yeni Clio R.S. 200 EDC sınıfında eşi olmayan biz dizi yeniliği bir araya getiriyor. « R.S. Drive » seçeneği ile « Normal » kullanımda Yeni Clio R.S. bir Clio’dan beklenen bütün özelliklere sahip: sessizlik, konfor, kullanım tasarrufu. Dinamik kullanımda, « Sport » veya « Race » modunda, araç müthiş bir spor araç haline geliyor.

R-Link internet bağlantılı entegre navigasyon ve multimedya sistemi, Clio HB’te olduğu gibi Clio R.S.’in de vazgeçilmezlerinden. R-Sound uygulaması ise R-Link’e farklılık ve eğlence katıyor. R-Link tablet ile bağlantılı bu uygulama hoparlörler yolu ile bir motor karakteri gerçek sesi simüle ediyor. 3’ü Yeni Clio R.S.’e özel 7 ses bulunuyor: Alpine A110, R8 Gordini ve Nissan GTR gibi.R-Link multimedya dokunmatik ekranda entegre olan R.S. Monitor 2.0 « yerleşik telemetri » sistemi canlı gösterge ve araç veri edinme fonksiyonlarını kapsıyor.
Launch Control fonksiyonu ise deparları maksimum etkin bir gerçekleştirmeyi sağlıyor. Bu sistem yol üzerindeki duraklı kalkışları tam anlamıyla kumanda edebiliyor.

Yeni Megane R.S. yenilenen tasarımı ile çok daha dinamik ve çok daha güçlü
Maksimum sürüş keyfi sunmak üzere dizayn edilen, Megane serisinin en üst modeli Yeni Megane R.S. Renault markasının yeni tasarım kimliğine kavuştu.

Güçlü ve sportif tasarımı ile her zaman sınıfının simgesi olan Yeni Megane R.S., tamamen değişen ön tamponu, belirgin Renault logosu ve bu güçlü yapıyı destekleyen etkileyici çizgiler ile artık çok daha dinamik ve güçlü.

Etkileyici yeni far tasarımı ile desteklenen Yeni Megane R.S’in çekim gücü Renault’nun Formula 1 başarısına bir gönderme olan kırmızı F1 kanadı ile tamamlanıyor.

İç tasarımında da sportif detayları ve kırmızı dokunuşları ile dikkat çeken Yeni Megane R.S., Renault Sport nakışlı Recaro koltukları ile üst düzeyde seçkinlik ve ayrıcalık sunuyor.

Yeni Megane R.S. 2.0 T, 1998 cm3 silindir hacmine sahip, 265 bg motoru ve 360 Nm tork değeri ile gerçek bir sportif sürüş heyecanı yaşatıyor. Bu güçlü motor, 254 km/maksimum hız değeri ve 6”’de gerçekleştirdiği 0-100 km hızlanması ile performans ve tutkuyu birleştiriyor.

Yeni Megane R.S. Renault Sport’un bilgi birikiminin kalbinde yer alan bir dizi teknolojiyi ve sürüş dinamiğini de yollara taşıyor. Kilitli Diferansiyel, Chassis Cup ve R.S. Monitör teknolojileri ile sürücüye sadece şasinin mükemmelliğinden ve motorun yüksek performansından yararlanmak kalıyor.

3 modlu Elektronik Denge Programı (ESC) ile Yeni Megane R.S., birden fazla yüze sahip bir otomobile dönüşüyor. Normal modda, bütün güvenlik sistemleri aktive ediliyor ve tüketim sınırlı kalıyor. Sport moda ise, fren amplifikatörü devre dışı kalıyor, ESP ayarları daha sportif bir sürüşe uyarlanıyor, pedalın tepki hissi daha hızlı hale geliyor. ESP Off modunda, ESP tamamen hizmet dışı kalıyor ve o andan itibaren pilotun yeteneğini tam anlamıyla sergilemesine izin veriyor.
Yeni Megane R.S., sportif sürüş ayrıcalıklarının yanı sıra günlük sürüş keyfinin vazgeçilmez özelliklerini de sunuyor.

R-Link multimedya dokunmatik ekranda entegre olan R.S. Monitor 2.0, canlı gösterge ve araç veri edinme fonksiyonlarını kapsıyor. Pistin planını bir USB tuşuyla indirerek, sürücüler tur bazında ilerlemeyi gözlemleyebilmeleri için otomatik bir kronometreye erişim sağlayabiliyor. En iyi saha performansları, aracın pistteki pozisyonu, gücü, devri, direksiyon açısı ve pedal hareketleri “yeniden oynatabiliyor”.
Yorum Yazın