TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Röportaj

Ülke Yönetiminde söz sahibi olsanız neyi değiştirirdiniz?

OgünTV olarak sokaklara indik ve halkımıza, Ülke yönetiminde söz sahibi olsalardı neyi değiştirmek isteyeceklerini sorduk.
Ülke Yönetiminde söz sahibi olsanız neyi değiştirirdiniz?


Neyi değiştirmek isterdiniz?
Halkımıza yönelttiğimiz "Ülke yönetiminde söz sahibi olsaydınız neyi değiştirmek isterdiniz" sorusuna eğitim cevabı damga vurdu. 

50 kişiye sorduğumuz sorumuzda 18 kez eğitim, 12 kez adalet-hukuk, 9 toplu taşımalar, 3'er kez sağlık, mülteci ve asgari ücret cevapları alırken 2 kez de din özgürlüğü cevabı aldık.

Eğitim: Eğitim alanında en çok değişiklik yapmak isteyen kişiler genç kesim oldu. Genç kesim eğitim cevabını verirken bunun sebebi olarak eğitim sisteminin sürekli değişmesini gösterdi. Eğitim sisteminin karışık olmasının sınavlarını etkilediğini ve alışamadıklarından bahseden Genç kesim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TEOG sınavını kaldırıp yerine getireceği sistemi merak ettiklerini ve yeni gelecek eğitim sisteminden umutlu olduklarını dile getirdiler.

Adalet-Hukuk: Adalet-Hukuk alanında en çok şikayetçi olan kesim ise orta yaş grubu insanlar oldu. Bu cevabı veren kişilerin açıklaması ise kadınlara yapılan şiddet, tecavüz, taciz gibi eylemlerin cezasının caydırıcı olmadığına ilişkin. İnsanlar bu cevabı verirken kadınlara yönelik bu eylemleri gerçekleştiren kişilerin cezaevinde daha zor şartlar altında yargılanmalarını istiyor.

Toplu taşıma: Herkesin tahmin edeceği gibi en fazla çıkan cevaplardan biri de toplu taşıma oldu. Ülkemiz insanı trafikten sıkıldıkları kadar artık toplu taşımalarında değişmesini istiyorlar. Vatandaşların toplu taşımanın değişmesini istedikleri sebep şoförlerin minibüs yada otobüslerinin kapasitesinden fazla yolcu almaları. Ayrı bir başka değiştirmek istemelerindeki neden trafikte kurallı tanımıyor olmaları olarak cevapları aldık.

Sokak Röportajlarımız, yeni konular ile uzman görüşlerin yorumları eklenerek devam edecektir. Sizde vatandaşlara sormamızı istediğiniz, sorun olarak gördüğünüz konuları iletebilir, sırada ki röportajımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Fikriniz ile daha iyi olalım..
Yorum Yazın