TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Seyyah

Baltık Coğrafyasında Cruıse keyfi

Her yıl yaptığınız klasik sonbahar tatillerinin yerine bu kez farklı bir rota arıyorsanız, Baltıkların keşfi harika bir alternatif olacaktır.
Baltık Coğrafyasında Cruıse keyfi
BAŞAK S. VANROY - SEYYAH DERGİSİ EKİM 2019 - Yaprakların sarardığı, güneşin muhteşem bir sarı ışıkla yeryüzünü aydınlattığı sonbahar aylarının yılın en güzel zamanları olduğunu pek çoğumuz kabul eder. Ilık ya da hafif serin bir hava, masmavi gökyüzü, rahat giysiler ve en önemlisi mutlu gülen yüzler...

Tabloya bir de tatil eklenince sonbaharın anlamı çok daha başka bir hal alır. Mevsim şartlarının da iyileşmesiyle yaz sonu ve sonbahar ayları için ideal bir rota haline gelen Baltık Başkentleri’nde doğa içerisinde keyifli bir kültür turu yapabilirsiniz. Üstelik bu keşfi gemiyle yaptığınızda birçok şehri aynı program içinde görme ve kapsamlı bir gezi yapma şansı yakalarsınız. Her sabah Baltık başkentlerinden birine uyandığınızı ve Baltık’ın modern şehirlerinden birinde güne başladığınızı bir an olsun hayal edin! Ve hayali bir kenara bırakıp, cruise ile Baltık başkentleri turları neleri kapsıyor, hangi şehirlere uğruyor merak ediyorsanız hazırladığımız bu rehbere bir göz atın deriz.



Kuzeyin Yıldızı

Yüksek yaşam standartları, huzur dolu atmosferi ve farklı mimarisi ile Stockholm, cruise ile Baltık başkentleri keşfi yapanların popüler şehir listesinde ilk sırada yer alıyor. Kuzeyin en farklı şehirlerinden biri olan Stockholm’u sonbahar mevsiminde keşfetmek de şehrin canlı atmosferini yaşamak için en doğru planlama olarak görülür. Günlerin uzun olduğu yaz mevsiminde ,Stockholm’ün ünlü parklarında vakit geçirebilir, göl kıyılarında keyif yapabilirsiniz. Stockholm, kültür turu yapmak için de oldukça fazla seçenek sunuyor. Şehir turunun sırasında Nobel ödüllerinin verildiği meşhur belediye binasını gezmeyi ve bu zarif yapının çatısından enfes Stockholm manzarasının tadını çıkarmayı da ihmal etmeyin . İsveç Kraliyet Saray ı’na da ev sahipliği yapan Stockholm hem tarih hem de doğa tutkunlarına dolu dolu bir gezi vadediyor. Stockholm ayrıca en iyi deniz ürünlerinin sunulduğu restoranlarıyla da göz kamaştırıyor.

Bir Orta Çağ Masalı

Estonya’nın başkenti tallin, Baltık gezilerinin de vazgeçilmez rotalarından biri...
Tallinn’in böylesine popüler bir rota yapan özelliklerinin başında Unesco kültür mirası listesine girmeyi başarmış “eski şehir” bölgesi geliyor. Orta çağ’dan kalma eski şehir bölgesinde Tallinn’in büyülü geçmişini keşfedebilir ve gotik mimariye sahip yapıları ziyaret edebilirsiniz. Şehrin kalbinin attığı bu bölgeyi gezerken 1422 yılından beri açık olan Avrupa’nın eski eczanesini de mutlaka keşfetmelisiniz. Tallinn’i gezerken yapılacak en keyifli aktivitelerden biri ise meydanlardaki şirin kafelerde oturmak ve kahvenizi yudumlarken şehrin akışına kendinize bırakmaktır. Kahvenin yanında ülkenin meşhur lezzetlerinden çikolata ve tarçınlı kıtır bademleri denemeyi de unutmayın. Emin olun bu masalsı şehri daha çok seveceksiniz.
Yorum Yazın