TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Seyyah

Bentley Bentayga Speed Işıldıyor!

Dünyaca ünlü otomobil markası Bentley’in Bentayga Speed adını verdiği SUV serisi yollara çıktı. Otomobil severler ise heyecanlı…
Bentley Bentayga Speed Işıldıyor!
SEYYAH DERGİSİ MAYIS 2019 - Büyük Britanya’da tasarlanan, mühendislik çalışmaları tamamlanan ve el işçiliği ile imal edilen SUV modeli Bentayga Speed, günümüze kadar piyasaya sürülen en güçlü ve performans odaklı Bentayga özelliğini taşıyor. 306 km/s azami hızı bulunan Bentley Bentayga Speed, 0’dan 100 kilometre hıza 3,9 saniyede ulaşıyor. Aracın 6,0 litrelik W12 motoru, 626 HP (635 PS) güç ve 900 Nm tork üretiyor. 2007 yılında Continental GT ile doğan Speed modellerinin uzun yıllara dayanan geleneğinin ışığında tasarlanan model, geçen yıl zorlu Pikes Peak International Hill Climb’da seri üretimi yapılan SUV rekorunu kırdığından bu yana Bentayga’nın performans limitlerini zorluyor.



Kusursuz tasarım

Seri üretime geçilen dünyanın en hızlı SUV modeli Bentayga Speed’de, ünlü 6 litrelik W12 motorunun geliştirilmiş 626 HP’lik (635 PS) bir versiyonu yer alıyor ve motor 306 km/s azami hıza ulaşıp 0’dan 100 kilometre hıza 3,9 saniyede ulaşıyor. Artan performans seviyelerineuygun olması açısından, Bentayga Speed’in amaca uygun dış görünümü dikkat çekiyor. Koyulaştırılmış farlar, gövde renginde yan etekler ve arka rüzgârlık SUV’un performans detaylarını tamamlıyor. Koyulaştırılmış radyatör ve tampon ızgaraları, üç farklı kaplama seçeneğiyle sunulan 22 inç’lik jant tasarımı ve Speed’e özgü arma spor tasarım özelliklerini tamamlayıcı nitelikte. Bütün Bentayga modellerinde olduğu gibi, dört çeker sürüş sistemine sahip Speed’de elektronik diferansiyel kilidi ve sekize kadar sürüş dinamiği modu bulunuyor.
Sport moda özgü mühendislik revizyonları daha dinamik bir sürüş sağlarken, daha büyük bir egzoz yapısı ile daha sert bir süspansiyon ayarı sürücünün sürecin parçası haline gelmesini sağlıyor. Müşteriler bir dizi özel opsiyon vasıtasıyla Bentayga Speed’i kendi gereksinimlerine göre kişiselleştirebiliyor. Bu opsiyonlar arasında karbon seramik frenler, masaj fonksiyonlu 22 yönde ayarlanabilir ön koltuklar, karbon fiber ön paneller, Bentley arka-koltuk eğlence sistemi (RSE) ve ruh haline göre ayarlanabilen aydınlatma bulunuyor.



Artan performans

Bentley, 6 litrelik W12 çift turbo şarjlı mevcut modeldeki 608 PS’lik azami güç seviyesini yeni Speed’de 626 HP’ye (635 PS) çıkarmış durumda. Otomobil, 900 Nm’lik (664 lb.ft) tork sayesinde zorlanmadan hızlanabiliyor. Bu istisnai performans, konfor ve kontrol özellikleri sunan yeni Speed’in azami hızında 301 km/s’den 306 km/s’ye yükseltilirken, 0-100 km/s hızlanma süresi, 4,1 saniyeden 3,9 saniyeye indirilmiş durumda bulunuyor. Bentayga modelleri arasında performans açısından zirvede bulunan Speed’de dört karayolu sürüş dinamiği modu mevcut. Bir uçta Comfort modu bulunurken, diğer uçta Bentley ve Sport modu yer alıyor. Kendi sürüş ayarlarını oluşturmak isteyen sürücülere yönelik Custom modu da hazır tutuluyor. Sadece Speed modeline yönelik olarak Sport modu W12 motoru ve sekiz vitesli otomatik şanzımanın yanı sıra, süspansiyon ve Bentley Dynamic Ride’dan daha hızlı yanıt alınması amacıyla yeniden kalibre edildi. Bentley Dynamic Ride 48V sistemini kullanan dünyadaki ilk elektrik aktif devrilme kontrol teknolojisi. Bu sistem, viraj alma sırasında ortaya çıkan yan dönüş güçlerine anında karşılık verirken lastik temasını azami seviyeye getirerek kabin stabilitesi sunarken, sürüş konforunun en üst seviyede olmasını sağlıyor. Bentayga’nın sürekli dört çeker sürüş sistemi tüm arazi türlerinde sürüş kabiliyeti sağlarken, güçlü seramik frenler de opsiyon olarak sunuluyor.



Tam güvenlik sistemi

Bentayga Speed’in seramik frenleri bir Bentley modeline monte edilen en büyük ve en güçlü fren takımını oluşturuyor. 6 bin Nm’lik azami frenleme torku sunan fren takımı, bin santigrat dereceye kadar olan sıcaklıklara dayanabilecek şekilde tasarlanmış. Bunun yanında, demir fren takımlarına göre 20 kilogramı aşan bir yük tasarrufu sağlanıyor. Bentley Bentayga’nın zarif ve zamana meydan okuyan tasarımı ön plana çıkıyor. Speed’in amaca uygun tasarımı, gövde rengindeki alt gövde tasarımı, gövde rengindeki ön ve arka splitter’ler ve çarpıcı arka rüzgarlık SUV modelimizin atletik görünümünü daha da çekici hale getiriyor. Mütevazı ve zarif Speed dokunuşları her iki ön kapının alt kenarlarını süslüyor.



Konfor üst düzeyde

Bentayga Speed’de tasarım hatlarının vurgulanması amacıyla farklı renklerin kullanıldığı yeni bir iç tasarım sunuluyor. Bu farklılığın merkezinde bir Bentayga modelinde ilk kez kullanılan Alcantara bulunuyor. Tasarım hatları kapı ve kapı kolu çevresinde, koltuk minderlerinin ve koltuk arkalığı yastıklarının kenarında ve alt konsolda bulunan tasarımlar ile kendini daha iyi gösteriyor. Dikişlerde kontrast renk kullanımı, tüm Bentayga modellerinde mevcut. Beş koltuk yerine dört koltuklu olan tüm Speed modellerinde minder destek bölümlerinde, koltuk arkalıklarının üst kısımlarında, kapı pedlerinde ve bagaj kapaklarındaki elmas şeklindeki işlemelerde de bu tasarım uygulanmış.
Yorum Yazın