TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Seyyah

Enginar Aşkına!

Karaciğer ve kalbin dostu olarak nitelendirilen şifa kaynağı enginar, deneyimli şeflerin yorumuyla sıra dışı lezzetlere dönüşüyor. İşte lezzetli yemekler ve enginarın faydaları…
Enginar Aşkına!
SEYYAH DERGİSİ KASIM 2019 - Marine Enginar Kalbi

Genellikle ana yemekten önce başlangıç menüsü içerisinde yer alan marine edilmiş enginar kalbi, limon, kekik, zeytinyağı ve deniz tuzu ile servis ediliyor. Zaman zaman ara sıcaklar arasında da görülebilen bu özel lezzetin iki farklı versiyonu daha var: Birincisi tütsü limon aioli ile servis edilen ızgara enginar kalbi, ikincisi ise bezelye, iç bakla, kuşkonmaz ve keçi peyniri ile hazırlanan konfi enginar kalbi… Bu noktada bir de öneri sunalım dilerseniz: Enginar kalbi ile füme veya marine balıklarla mezeler de hazırlayabilirsiniz. İçine ekleyeceğiniz yeşil limon kabuğu, taze adaçayı yaprakları ve taze soğan gibi aromalar, lezzeti tek kelimeyle mükemmel yapacaktır.



Enginar Turşusu

Az bilinen bu lezzet, Ege mutfaklarında kendisine sıkça yer bulmaya başlıyor. Artık Türkiye’nin önde gelen restoranlarının menülerine de giren enginar turşusu, yerelması, bal çektirmesi, taze ricotta peyniri ve trüf mantarı ile servis edilerek sofraları çeşitlendiriyor. Antioksidan özelliği nedeniyle giderek önemi daha fazla anlaşılan turşu yeme kültürü, Türk mutfağının temel taşlarından birini oluşturuyor. Hemen ilave edelim: Enginar tümüyle doğal ve sağlıklı bir sebzedir. Çünkü bitki zararlıları enginar tarlasını pek sevmez. Bu nedenle de enginar yetiştiriciliğinde ilaçlar devreye girmez. Gelişirken yağmur vasıtasıyla aldığı su kâfidir, sonrasında su da istemez. Hormonu ise zaten enginarın bünyesi kabul etmez.

Yorum Yazın