TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Seyyah

İçinizi ısıtan şifalı kış çayları

Havaların soğuması ile birlikte dumanı üzerinde tüten sıcak bir çikolataya kim “hayır” diyebilir ya da mis gibi kokan tarçınlı elma çayına… Hem içinizi ısıtan hem de sağlığınızı koruyan üç özel içeceği tarifleriyle birlikte sunuyoruz.
İçinizi ısıtan şifalı kış çayları
SEYYAH DERGİSİ OCAK 2019 - Portakallı Zencefil Çayı

Malzemeler:1 kök zencefil,1 adet portakallı,1 tatlı kaşığı bal, limon

Tarifi: Kök zencefili dilerseniz rendeleyip, dilerseniz de halka halka doğrayarak kaynayan suya ilave edin. 10 dakika kadar birlikte kaynattıktan sonra ocaktan alın. Portakalı sıkın ve bu karışıma ilave edin. Dilerseniz limon veya balla da lezzetlendirebilirsiniz.



Gül Yapraklı Rezene Çayı

Malzemeler: Farklı lezzetleri seviyorsanız, evinizde de kolaylıkla bulabileceğiniz bitki ve meyveleri karıştırarak kendinize özel bir çay yapabilirsiniz. Gül yaprakları, rezene ve limon kabuğu ile hem sağlıklı hem de lezzetli bir çay hazırlamanız mümkün. Daha pratikte sıklıkla kullandığımız ıhlamur, adaçayı, kuşburnu da kış çaylarının vazgeçilmez aromalarından.

Tarifi: Bir kabın içerisinde karıştırdığınız gül yaprakları ve rezeneye hem tat vermesi hem de C vitamini değerini artırması için limon kabuğu ekleyin. Ayrıca kabuk tarçın ve kurutulmuş yaban mersini de ekleyerek çayınıza farklı bir aroma katabilirsiniz. Ama kaynatmayın. Kaynayan su biraz bekletildikten sonra bir çaydanlığın içerisinde demleme usulü ile bekletin.



Keçi Boynuzlu Sıcak Çikolata

Malzemeler: 1 bardak soya sütü veya badem sütü, 3 kare bitter çikolata, 1 adet keçiboynuzu

Tarifi: Keçiboynuzunu rondoda toz haline gelene kadar çevirin. Sütünüzü ısıtın. Benmari usulü erittiğinizi bitter çikolatayı sütünüze ilave edin. Keçiboynuzu tozundan 1 yemek kaşığı ilave edilip karıştırın. Ve sıcak çikolatanızı keyifle yudumlayın. Bitter çikolatalı keçiboynuzlu sıcak çikolata 212 kalori içeriyor. Bu kalorinin 8 gramı proteinden karşılanıyor. Ancak günde 1 bardaktan fazla içmek kalori alımının artmasına neden oluyor.

Yorum Yazın