TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Seyyah

Seyyahlar sonbaharda nasıl giyinmeli?

Sonbahar - kış sezonunun etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte gardıroplar doğru kumaş tercihleriyle yeniden şekilleniyor.
Seyyahlar sonbaharda nasıl giyinmeli?
SEYYAH DERGİSİ - Kasım 2019 -

Avrupa’nın en ünlü moda arama motorlarından GLAMI Türkiye, sonbaharda en çok tercih edilen kumaş türlerini paylaşıyor. 2013 yılında Çekya’da kurulan GLAMI, bir moda arama motorudur. Yüzlerce farklı marka ve ünlü alışveriş siteleri ile milyonlarca müşteriyi tek bir çatı altında buluşturan GLAMI, kullanıcıların beğenisine sunduğu akıllı ürün sınıflandırması ve kişiselleştirilmiş moda seçimi sayesinde moda keşfi ve alışverişini önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Türkiye’nin de dâhil olduğu Çekya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Yunanistan, Hırvatistan, Slovenya, Bulgaristan, Ukrayna ve Rusya ile 15 ülkede faaliyet gösteren GLAMI, dünya çapında 4 binden fazla mağaza ile iş birliği yapıyor. Tüm ülkelerde toplamda 7 milyon kişi tarafından sosyal medyada takip edilen GLAMI’nin aylık toplam ziyaretçisi sayısı, ise 45 milyonun üzerinde.



DOĞAL VE BİTKİ BAZLI MATERYALLER
Moda sektöründe yer alan ürünler pek çok farklı materyalden oluşuyor. GLAMI, hazırladığı rehber ile tüketicilerin satın aldıkları kıyafetlerin hangi kumaştan yapıldığını ve ne gibi özelliklere sahip olduğunu öğrenebiliyor. Böylece kumaş türleri hakkında bilgi alınırken, özellikle “sürdürülebilir moda” konusunda tüketici bilinci de artıyor. Genellikle kıyafetlerin üretildiği kumaşlar göz ardı edilebiliyor. Moda ürünlerinin oluşturulduğu tüm materyallerle ilgili bilgi veren GLAMI Türkiye’ye göre sonbaharda öne çıkan üç kumaşın ikisi doğal, biri ise bitki bazlı suni materyalden oluşuyor. İşte sonbahar - kış sezonunun en beğenilen üç kumaşı:

1- Pamuk
Nemi iyi çektiği, güçlü ve kolay işlenebilen bir yapıda olduğu için moda sektöründe önemli bir yer edinen pamuk, yumuşaktır, elektriklenmez ve nefes almaya elverişlidir. Sonbaharın en çok tercih edilen kumaş türlerinin başında gelen pamuk, alerjiye neden olmadığı gibi cildi tahriş etmemesiyle de tercih edilir. Örneğin polyester bir tişört 200 yıl boyunca ayrışmazken, pamuktan üretilen bir tişört, yaklaşık 5-6 ay içinde doğada ayrışarak sürdürülebilir ürünler kategorisinde yer alır.

2- Deri
Üretiminin büyük çoğunluğu Asya’da gerçekleştirilen deri, sıcak tutan yapısının yanı sıra, nefes almaya izin veren dokusuyla da sonbaharın tercih edilen kumaşları arasında yer alıyor. Bakımına özen gösterilmesi gereken bir materyal olan deri, güneşten uzak serin bir alanda korunmalı ve plastik poşet ya da çantalarda tutulmamalıdır.

3- Liyosel
Okaliptus, meşe ve huş gibi ağaçların selülozundan üretilen liyosel, kapalı devre sisteminde amin oksit içeren kimyasal bir işlemle ortaya çıkar. “Tencel” ismiyle de bilinen bu materyal, giyimin her alanında kullanılıyor. Yumuşak ve hafif bir yapıya sahip liyosel, antibakteriyeldir, nemi iyi çeker ve terletmez. Ayrıca liyosel tamamen doğada ayrışabilir. Burada sözünü ettiğimiz tüm materyaller hakkında detaylı bilgi için www.glami.com.tr/materyal-rehberi internet adresini ziyaret edebilir, ilgilendiğiniz kumaşa sahip ürünleri inceleyebilirsiniz.

Yorum Yazın