TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Seyyah

Sıla’dan yeniliğe doğru

Türk pop müziğinin en özel kadın şarkı yazarı ve yorumcularından Sıla, başarılarla dolu müzik yolculuğunda, milyonların sevgisini kazanan eserlerine bir yenisini daha ekliyor.
Sıla’dan yeniliğe doğru
SEYYAH DERGİSİ NİSAN 2019 - Dört şarkıdan oluşan yepyeni EP’si “Acı”yı dinleyicilerle buluşturan Sıla, müzik kariyerinde ilk kez bir EP yayınlıyor. “Acı”ya bir giriş niteliğinde olan, enstrümantal “Ağrı” ile açılan EP’de yer alan tüm şarkıların sözleri Sıla Gençoğlu imzası taşıyor. EP’den ilk olarak Youtube üzerinden “Sabır”ın akustik versiyonunu dinleyicilerle paylaşarak sürpriz yapan Sıla, bu şarkının albümde yer alan versiyonunun bestesini Efe Bahadır ile birlikte yapmış. Şarkının düzenlemesini ise Gürsel Çelik’e emanet etmiş. EP’de, “Sabır”ın Efe Bahadır imzalı bir Club Remix versiyonu da yer alıyor. EP’nin duygusal çalışması “Medet” ise Sıla ve Sezen Aksu ortaklığında hayat buluyor. Sözleri Sıla Gençoğlu, müziği Sezen Aksu’ya ait olan “Medet”in düzenlemesinde ise Burak Erkul’un imzası dikkat çekiyor.



İlk olarak Efe Bahadır’la birlikte kaydettikleri “Sabır”ın akustik versiyon videosunu dinleyicilerle buluşturan Sıla, “Acı”nın EP’sini tüm dijital platformlar üzerinden müzikseverlerle paylaşıyor. “Acı” ile birbirini tamamlayacak olan üç yeni EP daha yayınlamaya hazırlanan Sıla’nın dinleyicilerine bir de mesajı da var: “Bugüne kadar benim adıma bilgilendirici haberler aldınız. Bu defa ben yazayım istedim. Bu çalışma, üretim hayatımda kalbimi ve zihnimi dinç ve aydınlık tutan nadir dinamiklerden biri oldu. Çünkü geldiğimiz noktada tüketim bir o kadar hızlı ve sabırsız ki... Güncel ve çağdaş kalabilmek adına yeniliğe doğru yola çıkmanın bizim için doğru olacağını düşündüm, düşündük. Şarkılarımızı, duygu ve düşüncelerimizi sizlere yavaş yavaş zerk etme yolunda kanaat getirdik. Bu nedenle albümümüzü dörde böldük. Her biri tek kelimeden oluşuyor. Planlamamıza şayet hayat karışmazsa bir sene içinde- bu dört kelimenin arkadaşlığıyla bir cümle benden size hediye olacak. İlk kelamımız “Acı”. “Acı”, “Ağrı”, “Sabır” ve “Medet”ten oluşuyor. Beğeneceğiniz umuduyla hepinizi canı gönülden kucaklıyorum. İyi zamanlarımız olsun. Çok sevgilerimle…”
Yorum Yazın