• Seyyah

Şimdi Tam Zamanı: Rio De Janeiro

Sırtını tropikal ormanlara, yüzünü dünyaca ünlü kumsallara çevirmiş renkli ve sıcak bir Latin güzeli olan Rio de Janeiro, 24 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında karnavalla coşacak. İşte Brezilya’nın eğlence başkentine gitmek için yedi harika neden.
Şimdi Tam Zamanı: Rio De Janeiro
SUDE NİLGÜN - SEYYAH DERGİSİ ŞUBAT 2017 - 1 Rio karnavalı

Pagan geleneğinin devamı olan Rio Karnavalı, Afrikalı göçmenlerin yoğun olduğu Bahai kentinde doğmuş. Bütün yılı karnaval hazırlığıyla geçiren Riolular, aylar öncesinden samba okullarını ziyarete açıyor. Bu yıl dans okullarının geçit törenleri yine dört gün sürecek. Brezilya’da yazın en güzel anlarının yaşandığı bu günlerde, Rio yine gerçeküstü bir film setine dönüşecek. Binlerce dansçının çılgın kostümlerle yapacağı karnavalın şampiyonları ise 4 Mart’ta sahne alacak.



2 Copacabana plajı

Brezilyalılara göre dünyanın en ünlü ve en güzel kumsalı. 3,5 kilometre uzunluğundaki efsane plaj, dalgalı denizinin yanı sıra çevresindeki lüks otelleri ve gece kulüpleriyle tanınıyor. Copacabana’nın devamındaki Ipanema Sahili ise Rio’nun bir diğer gözde adresi. Kentin en şık restoran ve mağazalarına ev sahipliği yapan bölgede karnavaldan arta kalan zamanları değerlendirebilirsiniz.



3 Şeker tepesi

Rio’nun sıcak güneşi size bunaltırsa, Sugar Loaf diye anılan Şeker Tepesi’nin yolunu tutabilirsiniz. Teleferikle ulaşılabilen 396 metrelik tepe, nefes kesen bir şehir panoraması sunuyor ziyaretçilerine. Günbatımı saatlerinde genellikle kalabalık olsa da, eşsiz manzara için gitmeye kesinlikle değer. Yerel rehberlerin söylediğine bakılırsa bu tepe, fotoğraf ve kartpostal endüstrisi için var.



4 Corcavado Anıtı

Corcavado Dağı’nın zirvesinden, her iki yana açtığı kollarıyla şehri kucaklayan Hazreti İsa Heykeli, Rio fotoğraflarının başkahramanı. Tijuca Ulusal Parkı’nın ortasında yükselen 30 metrelik dev anıt, tam 1145 ton ağırlığında. 25 dakikalık keyifli bir tren yolculuğu ile ulaşılabilen heykel, yalnızca gün ışığında değil; pırıl pırıl ışıklandırıldığı gece saatlerinde de bir mücevher kadar dikkat çekici görünüyor.



5 Mücevher müzesi

Değerli taş üretiminde önemli bir yere sahip olan Rio’da, Guinness Rekorlar Kitabı’na bile girmiş olan bir mücevher fabrikasının olduğunu biliyor muydunuz? Dünyanın en büyük mücevher fabrikası kabul edilen Ipanema’daki tesiste, bir müze ve satış mağazası da var. Mücevher tutkunlarını hayrete düşürecek zenginlikte koleksiyona sahip fabrika-müzede, müşterilere limuzinle ulaşım hizmeti ve kokteyl ikramı da sunuluyor.



6 Opera sarayı

Rio sadece deniz, güneş, eğlence açısından değil mimari açıdan da zengin. Yapımı 1910 yılında tamamlanan Rio Opera Sarayı, Paris’teki opera binası örnek alınarak inşa edilen şehir tiyatrosu, ulusal kütüphane ve güzel sanatlar müzesi, şehir merkezinde birbirine yakın mesafede. Ayrıca, Meryem Ana’ya adanan Nossa Senhora da Candelaria Kilisesi ile Yeni Katedral de kentin zarif yapıları olarak ilgiye değer.



7 Maracana stadı

Dünyanın en büyük stadyumu olan Maracana, FIFA standartları gereği kapasitesi 95 bin kişiye düşürülmüş olsa da 200 bin seyirciyi tek bir maçta konuk etmiş geçmişinde. 1950 yılında kapılarını açan stadyumda ilk golü Fenerbahçe’nin eski teknik direktörlerinden Didi, en çok golü ise yine sarı lacivertlilerin eski hocası Zico atmış.

Yorum Yazın