TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Seyyah

Ünlülerin favori şehirleri

50 Ünlüyle 50 Rota kitabının yazarı Melih Uslu, ünlü isimlere sevdikleri kentleri sordu. Ortaya Gaziantep’ten Milano’ya, Moskova’dan Kapadokya’ya birbirinden ilginç yerler ve öneriler çıktı. İşte yazarın SEYYAH dergisi için yaptığı seçkiden detaylar…
Ünlülerin favori şehirleri
Antep Yemekten İbaret Değil

Öncelikle şunu söyleyeyim: Ben sadece bir gaziantepli değil, bir Gaziantep aşığıyım. Evrensel bir yazar olmamdaki en önemli faktörlerden biri Gaziantep'in binlerce yıllık kültürüdür. Bu nedenle Gaziantep ve kültürü için ne yapmam gerekirse yapmaya hazırım. Bugüne kadar oldu oldu gibi Gaziantep'in değerlerini ve zenginliklerini her platformda dünyaya taşımaya devam edeceğim. Antep'i tanımak isteyenlere öncelikle yöre lezzetlerinin tadına bakmalarını öneririm. Antep mutfağı sadece kesap çeşitlerinden ve baklavadan ibaret değil kesinlikle. Bence yerel mutfağımızın esas tencere yemekleri benzersizdir. Anadolu, Mezopotamya, Orta Doğu ve Akdeniz mutfaklarının muhteşem bir sentezini sunan Antep mutfağı, cennette yer alacak menünün ne olacağı konusunda bile insana rahatlıkla fikir verebilir.



Sonra Zeugma ve Mozaik müzesini, Dülük Harabeleri'ni, İhlahiye'deki Hitit kalıntılarını ve Rumkale'yi görmelerini tavsiye ederim.

Yorum Yazın