TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Akıncı: 'Hesap benim değil!'

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Twitter'da adı kullanılarak açılan sahte hesaptan sahte mesaj ve cevaplar yayımlandığını açıklayarak 'Bu hesap benim değil, Sahte hesaba dikkat' dedi.
Akıncı: 'Hesap benim değil!'
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 24 Mart tarihinde yayınladığımız ve çok okunan Mustafa Akıncı haberinin kendisine de ulaşması sonrası Twitter üzerinden "Sahte hesaba dikkat!" mesajı paylaştı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Cumhurbaşkanlığı sitesi aracılığı ile “Tüm insanlığın can derdinde bulunduğu içinden geçmekte olduğumuz bu çok zor günlerde, inanılması güç ama ne yazık ki bunlarla da uğraşmak zorunda bırakılıyoruz. Bazı karanlık kimliklerde sahtekarlık ve ahlaksızlık tavan yapmış ne yazık” dedi.

Akıncı bu açıklama sonrası kendi şahsi Twitter hesabından da bir açıklama yaptı:

“Twitter’daki sahte hesaba dikkat!
MAkinciOfficial kullanıcı adını taşıyan kişisel Twitter hesabımda “Official” kelimesindeki “i” harfini eksilterek yaratılan sahte hesaptan sahte mesajlar ve cevaplar yayınlanıp böylesi bir zamanda bile politik çıkar amaçlanıyor. Tüm insanlığın can derdinde bulunduğu içinden geçmekte olduğumuz bu çok zor günlerde, inanılması güç ama ne yazık ki bunlarla da uğraşmak zorunda bırakılıyoruz. Bazı karanlık kimliklerde sahtekarlık ve ahlaksızlık tavan yapmış ne yazık. Bu zamanda böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldığım için gerçekten üzgünüm.”



Sahte hesaptan aynı mesaj
Mustafa Akıncı'nın sahte hesap dediği kullanıcı, açıklanan mesajın hesap harfleri değiştirilerek Akıncı'nın gerçek hesabının aslında sahte olduğunu iddia etti.

Sahte hesaba dikkat!
Hesabımdaki “offcial”kelimesinde “i”harfini ekleyerek yaratılan sahte hesaptan sahte mesajlar yayınlanıp böylesi bir zamanda politik çıkar amaçlanıyor. Sahtekarlık ve ahlaksızlık tavan yapmış ne yazık. @MAkinciOfficial bu hesabı @AkelTurkce yönetiyor maaelsef.



Neden müdahale edilmiyor?
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın gerçek hesabından yapılan paylaşım sonrası vatandaşlar altına, 'Neden mavi tik almıyorsunuz?', 'Resmi sitenizde neden bu Twitter hesabını geçirmiyorsunuz?', 'Diğer hesaba neden müdahale etmiyorsunuz?' gibi sorular geldi.
Yorum Yazın