TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

'Eski Başbakan Mesut Yılmaz hayatını kaybetti' iddiası

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın sağlık durumunun kötüye gittiği ve hayatından umudun kesildiği ifade edildi. Sosyal medyada dolaşan 'Mesut Yılmaz öldü' haberleri ile ilgili ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
'Eski Başbakan Mesut Yılmaz hayatını kaybetti' iddiası
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kültür-Turizm Başdanışmanı ve Yurt Gazetesi yazarı İsmet Orhan, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın geçirdiği beyin ameliyatı sonrasında durumun kötüye gittiğini ve hayatından umudun kesildiğini söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Orhan, özel bir hastanede 5 Mayıs'ta beyin ameliyatı geçiren eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'la ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: "Her şeye rağmen, medeni duruşu vardı… Cumhuriyet değerlerine saygılıydı… Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın sağlığından umut kesildiğini öğrendim doktorlarından…"

2017 yılında oğlu Yavuz Yılmaz'ı kaybeden Mesut Yılmaz, bu sene beyin ameliyatı geçirmiş ve sağlık durumunun iyi olduğu ifade edilmişti.

Mesut Yılmaz öldü mü?
Mesut Yılmaz'ın sağlık sorunları bilinmekle birlikte bu günlerde rahatsızlığının tekrarladığı paylaşılmıştı.

Sosyal medyada dolaşan "Mesut Yılmaz öldü" haberi ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Daha önce de çok fazla sayıda "Öldü" haberi yapan siteler ve sosyal medya kullanıcıları tıklama almak için bu tip haberler yapıyor. Ancak Türk siyasetinin önemli isimlerinden Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın vefatı ile ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor.

Bilinen tek gerçek Mesut Yılmaz'ın hastaneye gittiği.

"Durumu zaman geçtikçe iyiye gitmektedir"
"Mesut Yılmaz'ın sevenleri" adına bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda Mesut Yılmaz'ın tedavisinin evinde devam ettiği, doktorları uygun görmediği için ziyaretçi kabul edilmediği belirtildi. Açıklamada, Yılmaz'ın sağlık durumu içinse, "Durumu zaman geçtikçe iyiye gitmektedir" denilirken, sevenlerinden ve hemşehrilerinden dua istendi.


Abdurrahim Albayrak'dan habere yalanlama
Albayrak, "Eski Başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz'ın vefat ettiğine dair haberler gerçek dışıdır. Kendisi hastanede tedavi altındadır" dedi.



Eski ANAP Genel Başkanı da yalanladı
Yılmaz ailesine yakın olan bir diğer isim eski ANAP Milletvekili Nesrin Nas, Mesut Yılmaz'ın durumunun kötüye gittiği yönündeki iddiaları yalanladı. Ölüm haberlerini "Umut falan kesilmedi" sözleriyle yalanlayan Nas, "Ağır operasyon sonrası iyileşme süreci devam ediyor. Mesut Bey dirençlidir. Bunu da atlatacaktır" dedi.

Gelişmeler takip edilmektedir.
Yorum Yazın