TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Herkes elinden gelen çabayı ortaya koymalı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, sel felaketinden dolayı geçmiş olsun temennilerinde bulunarak; “Elbirliği ile İnşallah bu felaketin yaralarını da çok kısa bir sürede saracağız. Allah bir daha böyle felaketleri milletimize, memleketimize yaşatmasın.” dedi.
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Herkes elinden gelen çabayı ortaya koymalı
Şanlıurfa’da sel bölgelerinde incelemelerde bulunan Yapıcıoğlu, afetzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennilerinde bulundu.

Selden toplumun tüm kesimleri olumsuz etkilenirken, en çok etkilenen bir kesim de esnaf oldu.

HÜDA PAR Genel Başkanı, selden olumsuz etkilenen Eyüp Çarşı Spot Pazarı esnafını ziyaret etti. Yapıcıoğlu, esnafın sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi, acılarını paylaştı geçmiş olsun temennisinde bulundu.
Esnaf ziyaretinden sonra selden olumsuz etkilenen mahallelerde de incelemelerde bulunan Yapıcıoğlu, yapılan çalışmaları yerinden takip etti.

Yapıcıoğlu, Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketi ile ilgi kentte çalışmaları koordine eden Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ile bir araya geldi. Görüşmede, selzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Bir dizi temaslarda bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yapıcıoğlu, basına önemli açıklamalarda bulundu.

Sel felaketinde meydana gelen hasar durumunu paylaşan Yapıcıoğlu, “Sel felaketinin üzerinden beş gün geçti altıncı gün bitmek üzere. Yaralar büyük oranda sarılmış durumda. Temizlik çalışmaları epey bir mesafe kat etmiş. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bugün selden etkilenen mahalleleri, selde vefat eden kardeşlerimizin ailelerini ziyaret ettik. Resmi makamlardan bilgi aldık. 2 bine yakın ev ve işyeri selden ciddi şekilde zarar görmüş durumda, yüzlerce araç selde sürüklenmiş ya da bulundukları yerlerde sel sularının altında kalmak suretiyle hasar görmüş.” dedi.

“Tesellimiz can kayıplarının çok büyük olmaması. Eğer gece saatlerinde herkes uykudayken böyle bir felaket olmuş olsaydı belki de bugün can kayıplarını yüzlerle ifade edecektik.” diyen Yapıcıoğlu, “Yine de can kaybının olmuş olması bir yönüyle üzüntümüzün sebebidir. Ama olayın sabah saatlerinde, o sel baskının sabah saatlerinde olması nedeniyle can kaybının çok yüksek olmaması da bir yönüyle bizim için bir tesellidir. Henüz üç kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın.” dua ve temennisinde bulundu.

Yapıcıoğlu, selzedelerin sorun ve sıkıntılarının çözüme kavuşması için her türlü çabanın içinde olduklarını söyledi.

Esnafın sorun ve sıkıntılarını çözüme kavuşturmak için girişimlerde bulundukların belirten Yapıcıoğlu, “Esnafın taleplerini bugün Sayın Maliye Bakanına ilettik. Özellikle ödemelerle ilgili, sağ olsunlar hemen talimat verdiler, altı ay süreyle erteleme için. İnşallah yaraların kısa bir sürede sarılması için herkes elinden gelen çabayı ortaya koyacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yaraların birlik ve beraberlik içinde sarılacağını hatırlatan Yapıcıoğlu, “Biz de vatandaşlarımızın taleplerini ilgili mercilere ulaştırma konusunda elimizden geleni yapacağız. Yine elbirliği ile İnşallah bu felaketin yaralarını da çok kısa bir sürede saracağız. Allah bir daha böyle felaketler milletimize memleketimize yaşatmasın.” diyerek felaketin yaralarının kısa sürede sarılması gerektiğine vurgu yaptı.
Yorum Yazın