TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Kaşıkçı cinayeti üstü örtülebilecek bir mesele değildir

Adalet Bakanı Gül, Suudi gazeteci Kaşıkçı cinayeti ile ilgili, 'Kimse sorumluluktan kaçınamaz. Bütün dünyaya mal olmuş bu mesele, üstü örtülebilecek bir mesele değildir.' dedi.
Kaşıkçı cinayeti üstü örtülebilecek bir mesele değildir
AA - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili, "Kimse sorumluluktan kaçınamaz. Bütün dünyaya mal olmuş bu mesele, üstü örtülebilecek bir mesele değildir." ifadelerini kullandı.

"Suudi yetkililerin bu konuda yakın bir iş birliğine girmesini bekliyoruz, iş birliği içinde destek vermeleri lazım tüm olayın aydınlatılması için." diyen Gül, "Başsavcılık makamı bu konularla ilgili yazılı sorular sormasına rağmen bir cevap alamamıştır. Bu soruların bir an evvel cevaplanmasını bekliyoruz. Türk yargısı da bu soruları cevaplamak adına soruşturmayı derine çekecektir." şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Gül, Kaşıkçı cinayetini soruşturan savcının Suudi Arabistan'a gitme ihtimali ile ilgili de, "Savcılığın takdiridir ama öyle bir şey söz konusu olmayacağı kanaatindeyim. Çünkü olay mahalli Türkiye'dir. Türkiye'nin soruları cevaplanmadan, başka bir aşamaya girilmesinin çok doğru olmayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın