TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Muş'ta nevruz kutlaması

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Bakanı Kamuran Yüksek, Türkler için Çanakkale neyse Kürtler için de Kobani odur dedi.
Muş'ta nevruz kutlaması
MUŞ / İHA - Muş’ta, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarına DBP Eş Genel Bakanı Kamuran Yüksek ve Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Muş Milletvekili Demir Çelik, partililer ve vatandaşlar katıldı.

İstasyon Caddesi üzerinde bulunan kapalı spor salonu yanındaki boş alanda sabah saatlerinde başlayan etkinlik, yerel sanatçıların seslendirdiği Kürtçe türkü ve şarkılarla devam etti. Daha sonra kalabalığa hitap eden DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, IŞİD’e karşı Kürt halkının direndiğini ve özgürlüğü için savaştığını belirtti. Yüksek, “2 bin 500 yıldır Ortadoğu’da birçok egemen güç Kürt halkına çektirdi. Toprağımızı ve yurdumuzu işgal etti. Dilimizi ve kimliğimizi yasakladı. Bizi soykırımlara tabi tutmaya çalıştılar. Ama sonuç, sonuç işte ortada, Kürt halkı direniyor” dedi.

Kobani’nin bu direnişin en somut örneği olduğunu söyleyen Yüksek, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Çanakkale Zaferi söylenir. Bu cumhuriyetin kuruluşunda Çanakkale Zaferi neyse Kürdistan için Kobani zaferi de odur. Kobani, Kürtlerin Çanakkale’sidir. Kobani’yi sizin emekleriniz, katkılarınız, çabalarınız ve orada direnen ve savaşan yiğit Kürt gençleri özgürleştirdi” şeklinde konuştu.

Yüksek’in konuşmasının ardından HDP Muş Milletvekili Demir Çelik de selamlama konuşması yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından Nevruz ateşi yakıldı. Etkinlik konserle devam ediyor.
 
Yorum Yazın