TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Galatasaray şampiyonluk için sahada

Lider Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında MKE Ankaragücü'ne konuk oldu. Sarı-kırmızılı takım maçtan galibiyetle ayrılması halinde, 2022-2023 sezonunun bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek.
Galatasaray şampiyonluk için sahada
AA - Karşılaşmanın 7. dakikasında Galatasaray ilk etkili atağında golü buldu. Rashica'nın sağ korner çizgisinden ortasında ceza sahasında topla buluşan İcardi'nin vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1.

10. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun sağdan ortasına ceza sahasında müsait durumdaki İcardi'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

15. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Zahid'in şutunda kaleci Muslera, meşin yuvarlağı son anda çeldi. Ceza sahasında topu önünde bulan Sowe'nin vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Muslera bir kez daha kurtardı.

16. dakikada MKE Ankaragücü beraberliği yakaladı. Taylan Antalyalı'nın ara pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Milson'un düzgün vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Muslera'nın sağından ağlarla buluştu: 1-1.

18. dakikada Rashica'nın kaleyi cepheden gören pozisyonda sert şutunda, topu kaleci Gökhan Akkan son anda kornere çeldi.

21. dakikada Mertens'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan İcardi'nin vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.

29. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Rashica'nın defansı çalımlayıp kaleyi gönderdiği sert şutu, kaleci Gökhan Akkan son anda çeldi.

38. dakikada Galatasaray yeniden öne geçti. Kerem Aktürkoğlu'nun soldan ortasında ceza sahasında topla buluşan İcardi'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-2.

41. dakikada Zahid'in kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında meşin yuvarlakla buluşan Sowe'nin kafa vuruşunda, kaleci Muslera topu yatarak kurtardı.

44. dakikada Taylan Antalyalı'nın pasıyla ceza sahası sol çaprazına yakın bir noktada topla buluşan Zahid'in plase vuruşunda, meşin yuvarlak üst direğe çarptı.
Maçın ilk yarısı Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Okan Buruk, kadroda değişiklik yapmadı
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, şampiyonluk için çıktıkları Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasındaki MKE Ankaragücü maçında takımının kadrosunda değişiklik yapmadı.

Eryaman Stadı'nda oynanan karşılaşmada Okan Buruk, Demir Grup Sivasspor'u 2-0 mağlup ettikleri maçın 11'ini değiştirmedi.

Kalede Muslera'nın oynadığı sarı-kırmızılıların savunma dörtlüsünü Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakçı, Kazımcan Karataş oynadı. Ön liberoda Oliveira ve Torreira'ya şans tanıyan Buruk, kanatlarda ise Rashica ile Kerem Aktürkoğlu'na formayı verdi. Galatasaray'da forvet arkasında Mertens, ileri uçta ise Icardi sahaya çıktı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu maçı izledi
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, karşılaşmayı protokol tribününden takip etti.

Bakan Kasapoğlu müsabakayı, Ankara Valisi Vasip Şahin, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca ile Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'le izledi.

Galatasaray'da tek eksik
Galatasaray'da tek eksik olan Nicola Zaniola, kırmızı kart cezası nedeniyle MKE Ankaragücü karşısında forma giyemedi.

Sarı-kırmızılılar, şampiyonluğunu ilan etmesi muhtemel maç için Ankara'ya Zaniola dahil tüm futbolcularını getirdi.

Statta boş yer yok
Ankara'da gün boyu etkili olan şiddetli yağmura rağmen stadın tamamı doldu.

Karşılaşmanın biletleri satışa çıktıktan kısa süre için tükenmişti. Ankara'da bugün olumsuz hava koşulları ve yağış nedeniyle oluşan yoğun trafiğe rağmen tribünlerde boş yer kalmadı.

Galatasaraylı taraftarlar da kendilerine ayrılan deplasman tribününün tamamını doldurarak takımlarına şampiyonluk yolunda destek verdi.

Tolunay Kafkas dörtlü savunma sistemine döndü
Göreve geldiğinden bu yana genel olarak üçlü savunmayla takımını sahaya çıkaran MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Galatasaray karşısında dörtlü savunma sistemiyle ekibini sahaya sürdü.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Medipol Başakşehir'e elendikleri maçın 11'ine göre Kafkas, iki değişiklik yaptı. Kitsiou ve Beridze'yi yedeklerde oturtan tecrübeli teknik adam, bu isimlerin yerine sakatlığı düzelen Taylan Antalyalı ile Zahid'i ilk 11'de oynattı.

Kalede Gökhan Akkan'ın oynatan Kafkas, savunmayı Malcuit, Arda Kızıldağ, Mujakic ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Orta sahada Dokanovic, Taylan Antalyalı ve Diack'ın oynadığı sarı-lacivertlilerde, kanatlarda Milson ile Zahid görev aldı. İleri uçta ise takımın en golcü ismi Ali Sowe forma giydi.

Basın mensuplarının yoğun ilgisi
Karşılaşmaya basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Ankara ve İstanbul basının dışında Türkiye'nin birçok yerinden gazeteci karşılaşmaya akredite oldu. Toplam 165 basın mensubu müsabakayı takip etti. Bu rakam da Eryaman Stadı'nda bir maçta en fazla basın mensubunun yer aldığı maç olarak kayıtlara geçti.

Yorum Yazın