TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Teknoloji

Adil kullanım kotası değişebilir

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 2016 yılına yönelik iş planını açıkladı.
Adil kullanım kotası değişebilir
Fatma Güler - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 2016 yılına yönelik iş planını açıkladı. Planda yer alan adil kullanım kotasına yönelik çalışmalar dikkat çekiyor.

Türkiye’deki internet kullanıcılarının büyük bir kısmı Adil Kullanım Kotası adlı uygulamadan oldukça şikayetçi. İnternet sağlayacıları AKK uygulamasının olmadığı paketler sunuyor olsa da bunlar karşısında alacağımız hizmetle kıyaslandığında oldukça uçuk fiyatlar oluyor.

8 mbps hıza sahip olan ve adil kullanım kotası bulunmayan paketler 100 TL gibi ücretlerle sunulurken, standark AKK uygulamalı paketlerin fiyatları 50 TL’den başlıyor.



Bu standart paketlerde AKK 60 GB gibi komik bir rakamla geliyor. GTA 5 gibi bir oyunun boyutuyla eş değer bir kotanızın olması gerçekten üzücü, bu durum Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun da dikkatini çekmiş olsa gerek ki iş planlarına AKK’ya yönelik çalışmaları dahil etmişler.

Adil Kullanım Kotası ile ilgili planların tamamlanma tarihi olarak Ağustos 2016 gösteriliyor. BTK, AKK’de büyük değişiklikler yapacağının sinyallerini veriyor diyebiliriz
Yorum Yazın