TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Teknoloji

Otomotik araç kullananlar dikkat

Uzmanlar, şanzıman arızaları ve sürüş hataları konusunda sürücüleri uyardı.
Otomotik araç kullananlar dikkat
İHA - Otomatik şanzıman olan araçlarda meydana gelen arızalar sebebiyle sürücüler hem maddî, hem de manevi olarak zarar görüyor.

Bu durum dikkat edilmemesi durumunda ciddi kazalara sebebiyet veriyor. Bursa’da Burak Oto Servisi’nin sahibi Burak Erdönmez, “Otomatik vitesli araçlarda kalkış çok önemlidir. Sert kalkışlardan kaçınmak gerekir. Aksi durumda aracın şanzımanı zarar görebilir. Bu da hem araca hem de araç sahiplerine maddi ve manevi zarar verebilir. Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak için basit ama hayat kurtaran tedbirleri mutlaka almalıyız” diye konuştu.

Erdönmez, “Basit uygulamalar bazen hayat kurtarır. Başlıca dikkat edilecek hususların başında vites kolu ve hareketinin hangi konumda olduğunu bilmemiz önemlidir. Çünkü otomatik şanzımanlarda araç çalıştırılıp, D konumuna getirildiği zaman araç harekete hazırdır. Sistem dışı bir hareket yaptığımızda aracın hareket etmesi bir kazaya sebep olabileceğinden, el frenin çekili olması yalnızca harekete başlayacağımız zaman indirilmesi daha doğru olacaktır. Geri parklarda ve bayır yukarı çıkışlarda, trafiğin yoğun olduğu durma anı gerektiğinde el frenini çekerek, aracın kaymasını ve hareket etmesini önleyebiliriz. En önemlisi otomatik araçlarda aracın vitesinin hangi pozisyonda olduğunu bilmek gerekir” dedi.

Otomatik vitesli araçlarda bakımın çok önemli olduğunu belirten Erdönmez, profesyonel bilgisayarlı arıza tespitlerinin yapıldığı servislerde aracın bakımının belirli aralıklarla yaptırılmasını tavsiye etti.
Yorum Yazın