İSTANBUL/İHA- Sosyal medya üzerinden yapılan bir paylaşım, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü alarma geçirdi. Bir vatandaşın, “Gaziosmanpaşa’da tırla kaçaklar bırakılıyor” yazarak, sokakta düzensiz göçmenlerin bir minibüsten indirildiği videoyu paylaşması sonucunda soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturmaya ilişkin çevrede trafik ve asayiş uygulamaları gerçekleştirildi. Yapılan uygulamada Karadeniz Mahallesi’nde bir cadde üzerinde seyir halindeki minibüs durduruldu. Durdurulan minibüs içerisinde, ülkemize kaçak yollar ile girdiği tespit edilen yabancı uyruklu şahıslar ve araç sürücüsü olan M.E. ve B.K. isimli yabancı uyruklu şahıslar yakalandı.
Gaziosmanpaşa genelinde yapılan düzensiz göçmenlere yönelik denetimlerde; 33 Afganistan uyruklu, 21 Pakistan uyruklu, 61 Suriye uyruklu, 3 Bangladeş uyruklu, 1 Angola uyruklu, 1 Azeri uyruklu olmak üzere toplam 120 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. Kaçak göçmen ticareti yaptığı tespit edilen, M.E. ve B.K. isimli yabancı uyruklu şahıslar ile birlikte yakalanan toplam 120 şahıs sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi.
14:18 Taliban ile Çin arasında 'Doğu Türkistan' gerilimi: 'Temaslarda Zor Başlık'
14:16 Eurostat verileri: 'Türkiye, Avrupa’da En Az Et ve Balık Tüketen Ülke'
14:14 Lagarde: Piyasalar aşırı iyimser, enerji hasarı yıllarca sürebilir
14:12 Uçak yakıtı %80 arttı tatil planları tek tek İptal ediliyor
14:10 FIFA'dan 2 kulübe transfer yasağı
10:59 NATO Genel Sekreteri Rutte: 'NATO, Trump yönetiminde daha güvende'
10:57 Antalya Büyükşehir davasında itirafçıdan U dönüşü: Yalan söylediğini itiraf etti!
10:55 Butan’dan doğa için anayasal güvence: 'Orman Oranı %60’ın Altına Düşemiyor'
10:52 Rusya’dan ABD ve İsrail’e sert mesaj: 'İran’a Yönelik Operasyonlara Karşı Önlem Vurgusu'
10:51 Beykoz’da ormanlık alan imara açıldı: Hissedar şirketin yöneticisi İBB itirafçısı olduğu iddia edilen isim çıktı
10:49 Uzayda 178 gün geçiren astronot: 'İnsanlık bir yalanın içinde yaşıyor'
10:47 Eski AK Parti Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu tutuklandı
10:44 Berlin'de Türkleri terörize eden Daltonlar Alman basınında
10:42 Yeni vergi açıklandı, stopaj oranlarında değişiklik yapıldı: Yüzde 17.5 uygulanacak
10:40 NATO'da Trump'ın istediği oldu: Savunma harcamalarında rekor
10:39 Bertelsmann raporunda Türkiye otokratik rejimler arasında
120 kaçak göçmen yakalandı, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı
Bir vatandaşın sosyal medya hesabından yaptığı “Gaziosmanpaşa’da tırla kaçaklar bırakılıyor” paylaşımı sonucu İstanbul Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Vatandaşın bahsettiği adreste yapılan uygulamada durdurulan bir minibüste toplamda 120 kaçak göçmen yakalandı.
