KASTAMONU/İHA- Afet ve Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu’da gece saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor. Bu çerçevede geçen yıl sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’da sabah saatlerinden itibaren tekrar çay ve dereler taşma noktasına geldi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi merkezinden geçen Söke Çayının taşma noktasına gelmesinden ötürü ilçede tedbirler arttırıldı. İnebolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Zabıta ekipleri, araçlarla sık sık devriye atarak vatandaşları olumsuz hava koşullarına yönelik uyarıda bulunmaya devam ediyor. Su seviyesinin yükselmesiyle birlikte İnebolu Devlet Hastanesinin önüne doğru da sel suları gelmeye başladı. İnebolu’da ilçe merkezinden geçen Söke Çayının taşma noktasına gelmesiyle vatandaşların iş yerlerini açmaması ve giriş kat ile birinci katta oturan ailelerinde de üst katlara çıkarak tedbir almaları istendi. Öte yandan olumsuz hava koşulları sebebiyle oluşturulan kriz masası ile tüm kurumlar teyakkuza geçirildi. Beklenen şiddetli yağış öncesinde Kastamonu Valiliği, 410 personel, 11 dalgıç, 3 kurtarma botu ve 318 makine ekipmanı kuzey kesimlerine konuşlandırdı. Yapılan planlama ile olası riskli durumlara anında müdahale edilmesi hedefleniyor. Ayrıca 112 çağrı merkezinde oluşturulan özel ekip ile gelecek olan ihbarlar tek elden hızlı bir şekilde koordine edilecek.
İnebolu’da Söke Çayının taşma riskine karşı alınan tedbirleri yerinde incelemeyen İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, “İki gündür Meteoroloji ve AFAD tarafından gerekli uyarılar yapıldı. Bu çerçevede ilçemizde yapılan uyarılarla birlikte şiddetli yağışlarda devam etmektedir. Yağışlarla birlikte ilçemizden geçen çayın su seviyesinin yükseldiğini görüyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımızı sık sık olumsuz durumlara karşı uyarıyoruz. Vatandaşlarımız dikkatli olsunlar, dere kenarında bulunan araçların kesinlikle kaldırılması, alt katta oturan vatandaşların özellikle dere kenarında alt katta oturan vatandaşlarında üst katlara çıkmaları, ikinci bir uyarıya kadar işyerlerinin de kesinlikle açılmamasını halkımızdan istirham ediyorum. Tedbirli bir şekilde panik yapmadan tedbirlerimizi alalım. İnşallah bu sınavımızı da kayıpsız başarılı bir şekilde geçireceğiz. En az riskle atlatacağız. Vatandaşlarımızın her türlü olumsuz durumlara karşı dikkatli olmalarını rica ediyorum” dedi.
17:52 İstanbul'da bir ilçede yarın 8 saat su kesintisi yapılacak
17:33 Etimesgut Belediye Başkan Vekili CHP'li Seda Dilber oldu
17:29 Ankara'daki uyuşturucu ve fuhuş operasyonu kapsamında Alves Kablo'nun Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karamercan gözaltına alındı
17:15 ABD'li üreticilerde Patriot lisansı endişesi: 'Ukrayna daha ucuza üretebilir'
17:04 Filipinler'de şiddetli yağışlar can aldı: 1.3 milyon kişi etkilendi
16:47 Kolombiya'da 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
16:43 Dobby'nin anısına dokunulmadı: Harry Potter hayranlarının tepkisi üzerine enerji projesi yön değiştirdi
16:04 ABD'nin batısında alevler büyüyor: 2.9 milyon dönüm alan yandı
15:37 Benzin 73 liraya yaklaştı: Yeni artış geliyor
15:03 TMSF duyurdu: Özkan Yalım'ın araçları satışa çıktı, fiyatları belli oldu
14:35 İran: Pakistan-Türkiye-Suudi Arabistan güvenlik anlaşmasından endişe etmek için bir neden yok
14:22 AK Parti, Üsküdar Belediyesi Başkan Vekilliği seçimi için suç duyurusunda bulundu: Seçimin iptali talep edilecek
13:44 Akdeniz'de mikroplastik kirlilik: Antalya Valisi Hulusi Şahin'den açıklama
13:20 Tayland'da kamu binasına silahlı saldırı: Eski milletvekili yakalandı
12:55 Güney Afrika'da peş peşe silahlı saldırılar: 11 kişi hayatını kaybetti
12:28 Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda isyan iddiasına 8 gözaltı kararı
Derelerin taşma riskine karşı iş yerlerinin açılmaması ve alt katta oturanların üst katları çıkması istendi
Afet ve Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu’da sabah saatlerinde çay ve dereler taşmaya başladı. İnebolu ilçe merkezinden geçen çayın taşma noktasına gelmesinden ötürü iş yerlerinin açılmaması ve giriş ile birinci katta oturan vatandaşlarında üst katlara çıkması uyarısı yapıldı.