KASTAMONU/İHA- Afet ve Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu’da gece saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor. Bu çerçevede geçen yıl sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’da sabah saatlerinden itibaren tekrar çay ve dereler taşma noktasına geldi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi merkezinden geçen Söke Çayının taşma noktasına gelmesinden ötürü ilçede tedbirler arttırıldı. İnebolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Zabıta ekipleri, araçlarla sık sık devriye atarak vatandaşları olumsuz hava koşullarına yönelik uyarıda bulunmaya devam ediyor. Su seviyesinin yükselmesiyle birlikte İnebolu Devlet Hastanesinin önüne doğru da sel suları gelmeye başladı. İnebolu’da ilçe merkezinden geçen Söke Çayının taşma noktasına gelmesiyle vatandaşların iş yerlerini açmaması ve giriş kat ile birinci katta oturan ailelerinde de üst katlara çıkarak tedbir almaları istendi. Öte yandan olumsuz hava koşulları sebebiyle oluşturulan kriz masası ile tüm kurumlar teyakkuza geçirildi. Beklenen şiddetli yağış öncesinde Kastamonu Valiliği, 410 personel, 11 dalgıç, 3 kurtarma botu ve 318 makine ekipmanı kuzey kesimlerine konuşlandırdı. Yapılan planlama ile olası riskli durumlara anında müdahale edilmesi hedefleniyor. Ayrıca 112 çağrı merkezinde oluşturulan özel ekip ile gelecek olan ihbarlar tek elden hızlı bir şekilde koordine edilecek.
İnebolu’da Söke Çayının taşma riskine karşı alınan tedbirleri yerinde incelemeyen İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, “İki gündür Meteoroloji ve AFAD tarafından gerekli uyarılar yapıldı. Bu çerçevede ilçemizde yapılan uyarılarla birlikte şiddetli yağışlarda devam etmektedir. Yağışlarla birlikte ilçemizden geçen çayın su seviyesinin yükseldiğini görüyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımızı sık sık olumsuz durumlara karşı uyarıyoruz. Vatandaşlarımız dikkatli olsunlar, dere kenarında bulunan araçların kesinlikle kaldırılması, alt katta oturan vatandaşların özellikle dere kenarında alt katta oturan vatandaşlarında üst katlara çıkmaları, ikinci bir uyarıya kadar işyerlerinin de kesinlikle açılmamasını halkımızdan istirham ediyorum. Tedbirli bir şekilde panik yapmadan tedbirlerimizi alalım. İnşallah bu sınavımızı da kayıpsız başarılı bir şekilde geçireceğiz. En az riskle atlatacağız. Vatandaşlarımızın her türlü olumsuz durumlara karşı dikkatli olmalarını rica ediyorum” dedi.
00:13 İş insanı Leyla Alaton'a ait bazı şirketlerin içini boşaltmakla suçlanan çalışanlara dava
00:11 Peter Schiff uyardı: 'Tam Anlamıyla Bir Finansal Krize Doğru Gidiyoruz'
00:09 Diyarbakır’da şüpheli patlama: Valilikten ilk açıklama
00:08 Trump: Saldırıları 10 gün durdurdum
23:38 A Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası Playoff finalinde
22:43 Kapıkule Sınır Kapısı'nda 2 kişinin montunda 12 kilogram uyuşturucu bulundu
17:59 Trump: Anlaşma istediğimi söyleyen yalan haberler var, hayır onlar yalvarıyor
12:03 Elazığ'da deprem: AFAD açıkladı
01:09 Kuyumcularda altın yok iddiası: Darphane yetkilileri konuştu
23:10 Türk başkan, Almanya'da 60 yılın ardından bir ilki başardı
21:57 Trump’ın tehlikeli Hürmüz Boğazı planı: Adalar da ele geçirilebilir
21:55 Hürmüz'ün ardından yeni kriz! İran'dan yeni cephe uyarısı: 'Hazırız'
21:53 Tartışmaların gündemindeki isim: İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf
21:52 ‘ABD’nin İran’a sunduğu 15 maddelik barış planı reddedildi’
21:50 Beyaz Saray: İran ile ABD arasındaki görüşmeler devam ediyor ve verimli geçiyor
21:48 Gıda ürünlerinde yanıltıcı ifade ve görseller yasaklandı
Derelerin taşma riskine karşı iş yerlerinin açılmaması ve alt katta oturanların üst katları çıkması istendi
Afet ve Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu’da sabah saatlerinde çay ve dereler taşmaya başladı. İnebolu ilçe merkezinden geçen çayın taşma noktasına gelmesinden ötürü iş yerlerinin açılmaması ve giriş ile birinci katta oturan vatandaşlarında üst katlara çıkması uyarısı yapıldı.
