İZMİR/İHA- 18 Eylül 2021’de İzmir’in Aliağa ilçesinde yaşanan olayda, iddiaya göre, alkol ve uyuşturucu kullanan Tekin Yaşmin (27) ile eşi Khadijeh Khodajou (25) arasında tartışma çıktı.
Yaşmin, 1’i engelli olan 2 çocuğunun gözü önünde Khodajou’yu önce darp etti ardından da mutfaktan aldığı bıçakla vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı. Bu sırada Khodajou balkona kaçarken peşinden giden Yaşmin, burada da şiddete devam edip, talihsiz kadının başına sehpayla vurdu. Komşuların ihbarı üzerine eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Khodajou, sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Aliağa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaşmin ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yaşmin, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Khodajou’nun darp edildiği anlar ise komşuları tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
"KOLUNU ISIRIP, BAŞINA SEHPA İLE VURDU"
Tekin Yaşmin hakkında ‘eşe karşı silahla kasten yaralama’ suçundan iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede, tartışmanın kavgaya dönüştüğü, bu sırada Yaşmin’in eline meyve bıçağı alarak Khodajou’nun yüzüne ve sol bacağına doğru hamle yaparak yaraladığı belirtildi. Khodajou’nun, kendisini yaralamasını engellemek amacıyla kolunu tutarak, elinden bıçağı almaya çalıştığı, Yaşmin’in elinde kesikler oluştuğu kaydedildi. Olayın devamında ise Yaşmin’in, elini bırakması için Khodajou’nun kolunu ısırdığı belirtildi. Yaşmin’in, yardım istemek için balkona çıkan eşi Khodajou’nun başına, karnına ve sırtına elindeki beyaz renk sehpa ile defalarca vurduğu da iddianamede yer aldı. İddianame, Aliağa 2’nci Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.
İddianameyi inceleyen Aliağa 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi, ‘görevsizlik’ kararı vererek olayın ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçu kapsamında değerlendirip, dosyayı Karşıyaka Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Hakim, sanığın ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılanmasını istedi. Asliye Ceza Mahkemesi, ayrıca Yaşmin’in tutukluluk halinin devamına da karar verdi.
14:38 Müslüman Amerikalılar, Michigan’da Abdul El-Sayed'in zaferini kutladı
14:03 Güneş'in ilk kez bu kadar ayrıltılı gördük
13:58 Almanya'da kuraklık derinleşiyor: Ren Nehri'nde taşımacılık sekteye uğradı
13:15 Ahbap Soruşturması'nda MASAK incelemeleri ortaya çıktı: Hangi ünlü isim ne kadar bağışta bulundu?
13:11 İngiltere’den Rusya’ya yeni yaptırım dalgası: Listede Ozon Bank da var
13:08 İngiltere’de restoranlar, publar ve tiyatrolar, gizlilik endişeleri nedeniyle akıllı 'casus gözlükleri' yasaklıyor
12:26 Bilim insanları ilk kez marulda et proteini üretti
12:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14'te MHP lideri Bahçeli ile görüşecek
11:34 BDDK onay verdi, satış tamamlandı: 125 yıllık Türk bankası ABD'lilere satıldı
11:31 Bakan Bayraktar: 'Türkiye, petrol ve doğalgaz aramacılığında yeni faza geçti'
11:28 Yeni Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper gözaltına alındı
11:26 Benzine büyük indirim: Pompa fiyatlarına yansıyacak mı?
11:13 Bilim dünyası bu anı bekliyordu: SpaceX roketinin Ay'a çarpmasının ardından bilim insanları ne buldu?
11:05 SPK dev kararlarını açıkladı: 4 şirkete halka arz onayı
10:19 ABD basını: Trump, İran'daki mühimmat nedeniyle Hegseth'e sert çıktı
09:57 Altın 7 haftanın zirvesinde: Neden yükseliyor? Ons altın ve gram altında son durum ne?
Eşini döven kocaya mahkemeden kötü haber
İzmir’de, İranlı eşini darp edip, bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan kocanın, ‘eşe karşı silahla kasten yaralama’ suçundan cezalandırılması talebiyle hazırlanan iddianame, gönderildiği asliye ceza mahkemesi tarafından ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçu kapsamında değerlendirip ağır ceza mahkemesine sevk edildi.