DİYARBAKIR/İHA- Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığını iddia eden aileler, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne ilişkin basın açıklamasında bulundu. Aileler adına konuşan Celil Begdaş, herkesin İnsan Hakları Hakları Günü’nü kutladıklarını belirterek, HDP’ye tepki gösterdi. Begdaş, “Bu anne ve babaların insan hakları olmuş olsaydı 3 senedir bu kapıdayız. Bu 9 yaşındaki çocuğu dağa götürmek insan hakkı mıdır? Bunun insan hakları nerede? Bizim evlatlarımızın 8 yaşında, 14 yaşında, 15 yaşındaki çocuklarımızın insan hakları nerede? Kızlarımızın insan hakları nerede? Yok. Ne yazık ki herkese var, Diyarbakır anne ve babalarına yok. Olmuş olsaydı bugün HDP insan hakları için açıklama yapmazdı. Bugün sokaklara çıkıp insan haklarından bahsediyor. Ey HDP, sende vicdan varsa, merhamet varsa bugün burada açıklama yapardın. Bu yüreği yanan anne ve babalara açıklama yapardın. Bu anne ve babaların suçu nedir? Tutturmuşlar insan haklarından bahsediyorlar. Biz, insan haklarına inanmıyoruz. Ben kesinlikle inanmıyorum. İnsan hakları olmuş olsaydı benim evladımın, bütün çocukların insan hakları olmuş olacaktı. Çocuklarımız dağlarda Amerika’nın askeri, perişan, biz burada perişan. HDP, insan haklarından bahsediyor. Ben, bütün dünyaya sesleniyorum. Allah, peygamber için, Allah rızası için gelin bu evlatlarımızı getirin. Yeter artık diyoruz. Bu anne, babalar nereye kadar ağlayacak. Hiç mi vicdana gelmiyorsunuz? Allah korkusu hiç mi sizde yok? İnsan haklarına saygımız var ama bizim çocuklarımız nerede?” dedi.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
Evlat nöbetindeki ailelerden İnsan Hakları Günü'nde HDP'ye tepki
HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 831 gündür evlat nöbetinde olan aileler, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde HDP’ye tepki gösterip evlatlarını istedi.