Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale etmek üzere görevlendirilen Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme helikopteri, saat 16.00 sıralarında Denizli’nin Çardak ilçesine bağlı Gemiş Mahallesi yakınlarında düştü. İlk belirlemelere göre Rus yapımı yangın gözetleme helikopterinde bulunan 7 personelden 2’si hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerin Rusya uyruklu mühendis Aleksandr İakovlev ile teknisyen Alexey Volkov olduğu tespit edildi. Kazadan yaralı olarak kurtulan Rusya vatandaşı kaptan pilot İlya Ivesenkhıo, 2’inci pilot Egor Turkov ve teknisyen Georgii Onuchin ile Türk vatandaşı pilot Ömer Kaan Çakır ve Orman Genel Müdürlüğü temsilcisi Kenan Erdem ise ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edildi.
Helikopter kazasında hayatını kaybeden Rus vatandaşı iki personelin cansız bedenlerine ulaşmak için enkazda çalışma başlatıldı. Vinçlerin desteğiyle yürütülen çalışmalarda önce bir personelin, kısa bir süre sonra ise diğer personelin cansız bedenlerine ulaşıldı. Olay yerinden alınan cenazeler, otopsi işlemleri için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.
Enkaz kaldırma çalışmalarının da devam ettiği bölgedeki çalışmalar, geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştiriliyor.
17:43 Bursa'da cinayet: Eşini ve eniştesini öldüren adam yakalandı
17:17 Kolombiya'daki 7.4 büyüklüğündeki depremde can kaybı 169'a yükseldi
16:45 Vize dolandırıcılığında yazışmalar ortaya çıktı: 15 gün içinde randevu vaat etmişler
16:21 MASAK raporu ortaya çıktı: UltrArslan lideri Şirin ve oğlunun 51 milyonluk para trafiği belirlendi
15:55 Pakistan Savunma Bakanı: ABD ve İran bir tür anlaşmaya yakın
15:22 Pekin'de sel hazırlığı: 24 saatte yıllık yağışın üçte birinden fazlası bekleniyor
14:58 İçişleri Bakanı 81 ilin valisiyle bir araya gelecek: Terörsüz Türkiye koordinasyon toplantısı gerçekleştirilecek
14:30 Rusya Merkez Bankası'ndan kripto para hamlesi: Bitcoin, Ethereum ve Tether borsalarda işlem görecek
14:08 Rekabet Kurulu'nda, ünlü Fransız lisesine milyonluk ceza
13:53 İran'da ordu komuta kademesine yeni isimleri atandı
13:33 TBMM'de 28. Dönem 4. Yasama Yılı bilançosu: 21 kanun, 15 uluslararası sözleşme kabul edildi
13:08 Ebola salgını durmuyor: Can kaybı 2 bini aştı
12:40 Eski Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için ülkesinde idam kararı verildi
12:13 Motorine büyük zam bekleniyor: Benzin fiyatları da artacak mı?
11:50 Gaziantep'te fabrika yangını: Göz gözü görmüyor
11:22 Çin'i Dolphin Tayfunu vurdu: 1 milyondan fazla kişi tahliye edildi
Helikopter kazasında ölen 2 Rus personelin cansız bedenlerine ulaşıldı
Kastamonu’dan Marmaris’teki yangın söndürme çalışmalarına destek için giden helikopterin Denizli’nin Çardak ilçesi yakınlarında düşmesi sonucu hayatını kaybeden 2 Rus personelin cansız bedenlerine ulaşıldı.