WEBTV
TIC HOLDING Header
  • E-Gazete
    Ogün Gazetesi Güzel Vatan Gazetesi Enerji Dünyası Gazetesi
  • E-Dergi
    Minikkuş Dergisi Seyyah Turizm Dergisi
  • 0532 508 4891
  • USD 28.992
  • EUR 31.225
  • Altın 1866.254
  • BIST 100 7913.76
WEBTV Anasayfa
  • Sesli Makale
  • Yaşam
  • Dünya
  • Magazin
  • Otomobil
  • DAHASI
    Spor Asayiş Kültür-Sanat Ekonomi Medya Genel Siyaset Komik Canlı Dizi İlginç
  • E-Gazete
    Ogün Gazetesi Güzel Vatan Gazetesi Enerji Dünyası Gazetesi
  • E-Dergi
    Minikkuş Dergisi Seyyah Turizm Dergisi
  • FOTOHABER
  1. Haberler 1
  2. Asayiş 2
  3. İstanbul Emniyeti'nden başarılı bir operasyon daha 3
23:35 Batman’da mutfak tüpü patladı: 1 yaralı 23:30 Diyarbakır’da 1 kişinin öldüğü silahlı kavgada 9 gözaltı 23:19 Arjantin’in yeni Devlet Başkanı Javier Milei göreve başladı 23:16 Taraftarlar kırdıkları koltukları sahaya fırlattı, polis biber gazıyla müdahale etti 23:09 Kırşehir’de yüksek gerilime kapılan genç öldü 23:05 Aracını yolun ortasına çekerek uyuyan sürücü cezadan kaçamadı 22:55 2 FETÖ/PDY hükümlüsü yakalanarak cezaevine gönderildi 22:54 DSÖ yönetim kurulu Gazze’ye "Acil, sürekli ve engelsiz insani yardım geçişi" çağrısında bulunan karar tasarısını oy birliğiyle kabul etti 22:48 Siirt’te 100 arıcı aileye 3 bin arı kovanı dağıtıldı 22:45 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı kazada sürücü: "Biz neredeyiz, bize mi çarptılar?" 22:35 Dr. Günlük, saha çalışmalarına başladı 22:35 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Cenevre’de Türklerle bir araya geldi 22:30 Abdullah Avcı: "Geçen haftaki mağlubiyetten sonra deplasmanda kazanmak çok önemli" 22:22 Konya’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı 22:15 Marius Sumudica: "İkinci yarının başında gol yiyince kontrolü kaybettik" 22:15 Mardin’de otomobiller çarpıştı: 3 yaralı
  • Asayiş 26 Haziran 2023 19:30
  • Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2023 19:32

İstanbul Emniyeti'nden başarılı bir operasyon daha

Türkiye’de, Hollanda uyruklu 'Bello Jos' lakaplı Joseph Johannes Leijdekkers'in içerisinde bulunduğu suç örgütüne yönelik operasyon gerçekleşti. İkisi Interpol kırmızı bültenle aranan toplam 34 kişinin gözaltına alındı.
  • 0 Yorum

AJANSLAR - İçişleri Bakanlığı, Hollanda uyruklu "Bello Jos" lakaplı Joseph Johannes Leijdekkers'in içerisinde bulunduğu suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda; ikisi Interpol kırmızı bültenle aranan toplam 34 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' ve 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarına yönelik soruşturma yürütüldü.

1,1 MİLYAR TL TUTARINDA MAL VARLIĞINA EL KONULDU
Bu kapsamda; İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile iş birliği içerisinde 13 Haziran'da Ankara, İzmir, Aydın ve Muğla'da eş zamanlı operasyon yapıldı. Hollanda, Fransa ve Belçika tarafından Interpol kırmızı bültenle aranan Hollanda uyruklu 'Bello Jos' lakaplı Joseph Johannes Leijdekkers'in içerisinde bulunduğu suç örgütüne yönelik operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı.

Leijdekkers ve diğer örgüt üyelerine ait 36 taşınmaz, 99 kilo 900 gram altın, 5 milyon 785 bin Euro, 1 milyon 733 bin dolar, 65 milyon 725 bin TL ve şüphelilerin hissedar oldukları 5 şirketin ortaklık payları dahil, yaklaşık 1,1 milyar TL tutarında mal varlığına el konuldu.

Operasyonun devamında, 23 Haziran'da firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik İstanbul'da 13 adreste eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Aralarında Interpol kırmızı bültenle aranma kaydı olan Hollanda uyruklu Jurean Anthony Finix'in bulunduğu 3 kişi yakalandı. 25 Haziran'da devam eden çalışmalarda ise Muğla ve Isparta'da gerçekleştirilen operasyonlarda; Leijdekkers'in sağ kolu olan ve hakkında Hollanda ve Belçika adli makamlarınca Interpol kırmızı bültenle aranma kaydı olan İsaac Bignan'ın da aralarında bulunduğu üç kişi gözaltına alındı.

Söz konusu operasyonlarda çok sayıda kripto telefon ve fişek ile uyuşturucu ticaretinden elde edilen paraya el konuldu. Dosya kapsamındaki şüphelilerin kaçmasına yardım eden 3 kişi, Konya'da gerçekleştirilen operasyonda yakalandı. Operasyon kapsamında ikisi Interpol kırmızı bültenle aranan toplam 34 kişi hakkında işlem yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu Twitter hesabından duyurarak, çalışmada görev alan polis ve MASAK ekibini tebrik etti. Suç ve suçlularla mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

NE OLMUŞTU?
Süleyman Soylu'nun yeniden İçişleri Bakanı olarak atanmamasının ardından Türkiye'deki 'kokain baronlarına' operasyon yapıldı. Gazeteci Timur Soykan, 13 Haziran'da gerçekleşen kokain operasyonunda, Türkiye’de kokain kaçakçısı büyük bir suç örgütüne operasyon yapılırken, uyuşturucu baronu Jos Leijdekkers’in yakalanamadığını yazmıştı.

Leijdekkers’in Türkiye’deki ilişkilerine dikkat çeken Soykan, “Son operasyondan nasıl kurtuldu” diye sormuştu.

Operasyonun Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı’ndan alınmasının ardından gelmesi dikkat çekerken Soykan, “Nihayet Türkiye’nin kokain rotasına dönüştürülmesine karşı önemli operasyona imza atıldı” diye yazdı.
  • Whatsapp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Linkedin
  • E-posta
Yorum Yazın

İlgili Videolar

Popüler Videolar

WEBTV
Haberi sitene ekle
Popüler Konular
  • Genel
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Magazin
  • Dünya
  • Kültür-Sanat
  • Eğitim
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Otomobil
  • Seyyah
  • Enerji
  • Koronavirüs
  • Moda
  • Yerel
  • Medya
  • Teknoloji
  • Nasıl Yapılır ?
Apple Android
  • Ana sayfa
  • Künye
  • Hukuka Aykırılık
  • Abonelik
  • İletişim
Tüm hakları saklıdır © 2006 - 2023 WEBTV . Kaynak gösterilmeden kısmen veya tamamen kullanılamaz.
Web Görünümüne Geç