İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik geniş çaplı çalışma gerçekleştirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde harekete geçen emniyet ekipleri, örgütün gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) içerisinde faaliyet gösterdikleri, PKK/KCK’nın dağ kadrosuna eleman topladıkları ve aktardıkları tespit edilen 39 şüpheli saptandı. Silahlı, molotoflu ve korsan gösteri yürüyüşlerine katıldıkları belirlenen örgüt üyelerinin yakalanması için bu sabah İstanbul merkezli 6 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Özel harekat timlerinin de katıldığı 38 adrese yapılan baskınlarda 32 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda yakalanan şüpheliler arasında Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Gençlik Meclisi üyeleri ile yöneticilerinin de aralarında bulunduğu öne sürüldü. Bu kişilerin kaldıkları adreslerde yapılan aramalarda ise 1 kurusıkı tabanca, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel içerikli yasaklı yayınlar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.
Zanlılar hakkında başlatılan işlemlerin devam ettiği aktarılırken, firari durumda olan 7 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
18:00 Türk edebiyatının usta ismi Bilgesu Erenus hayatını kaybetti
17:41 BM uyardı: El Nino 50 milyon kişiyi daha açlıkla karşı karşıya bırakabilir
17:38 Aziz Yıldırım 'kızından ne istiyorsunuz' diyerek isyan etmişti: Başsavcılık soruşturma başlattı
15:53 Çin'den ABD'ye yaptırım ve İHA ihracatı kısıtlaması
15:38 Çin hükümeti zenginlerin peşinde! Banka hesaplarına el koydu
14:39 Hindistan'da muson felaketi: Can kaybı 100'ü aştı
14:37 Üsküdar Belediyesi'nde başkanvekili belli oldu
14:21 Terörsüz Türkiye sürecinde önemli adım atıldı: Çerçeve yasa Meclis'e sunuluyor
13:58 İtalya'da 27 kentte aşırı sıcak alarmı: Tüm büyük şehirler kırmızı seviyeye geçti
13:25 Putin: Doğu Askeri Grubu’nun operasyon bölgesinde ilerleme hızı takdire şayan
13:08 SpaceX Roketi bugün Ay’a çarpacak: Yüzeyde dev krater oluşacak
12:46 Danimarka Prensesi Isabella askerlik görevine başladı
12:28 Azerbaycan'dan Filistin Büyükelçiliği'ne dev mali destek
12:27 Bahçeli: Öcalan umuda, Ahmetler göreve, Demirtaş evine dönmelidir
12:20 ABD’den Çin’e dev yapay zeka yasağı: Piyasalar karıştı
12:18 Altın fiyatları üst üste yükseliyor: Rallinin nedeni açıklandı
İstanbul merkezli 6 ilde PKK operasyonu 32 gözaltı
Bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlarda, örgütün dağ kadrosuna eleman topladıkları, silahlı ve korsan gösteriye katıldıkları tespit edilen 32 şüphelinin yakalandığı bildirildi.