ADANA/İHA- Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri iddiaya göre, merkez Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesi'nde 7 şahsın fabrikalardan makine yağlarını toplayarak inceltip piyasaya akaryakıt olarak sürdüğü bilgisine ulaştı.
Bu bilgi doğrultusunda polis, zanlıları savcılıktan alınan izinle teknik ve fiziki olarak 3 ay boyunca takip etti. Bu takipler sırasında polis zanlıların depolarına da baskın yapıp 18 bin 100 litre kaçak akaryakıt ele geçirdi. Yapılan ara baskınlarda 12 şüpheli de gözaltına alındı.
Polis, 3 Aralık günü şafak vakti hala kaçak akaryakıt işi yapmaya devam eden 7 zanlının yakalanması için şafak operasyonu yaptı. Operasyonda 6 zanlı yakalandı. Polis zanlıların depolarına yaptığı baskında ise 300 litre kaçak akaryakıt ele geçirdi. Bir zanlının evinde ise kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 6 zanlıdan 5'i tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edilirken bir zanlı savcılıktan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 5 zanlıya ise mahkeme ev hapsi tedbiri uygulayarak tutuksuz yargılanmasına ve elektronik kelepçe takılmasına karar verdi.
23:43 FIFA, Mesut Özil-Fenerbahçe transferini sayfasında paylaştı
23:36 Josef sözünde durdu, buz tutmuş havuza atladı
23:31 Portekiz sağlık sistemi Covid-19 nedeni ile çökmek üzere
23:13 Fenerbahçe, Macar stoper Attila Szalai’yi kadrosuna kattığını açıkladı
23:01 Fenerbahçe, Mesut Özil transferinde mutlu sona ulaştı
22:24 Fatih Terim: 'Transfer olmasa da elimizdeki arkadaşlarla hepsini kazanmaya devam edeceğiz'
22:12 Çin'de altın madenindeki patlamada 22 madenci mahsur kaldı
21:31 Galatasaray 6 maçtır Beşiktaş'ı deplasmanda yenemiyor
21:10 Tedavisinin ardından Rusya'ya dönen muhalif lider Navalny gözaltına alındı
20:13 Yeni Malatyaspor'da Cueva ile yollar ayrıldı
19:53 Şener Özbayraklı sakatlandı
19:46 Derbide korkulan olmadı!
19:28 Galatasaray’da 5 değişiklik
19:27 Forma Montero'nun!
19:27 Eczacıbaşı VitrA, Fenerbahçe’ye mağlup oldu
19:06 Antalya'da Türk finalinin galibi Berfu Cengiz
Kaçak akaryakıt zanlılarına elektronik kelepçe
Adana'da polisin yaptığı kaçak akaryakıt operasyonunda yakalanan 6 zanlıdan 5'ine, ev hapsi tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıp elektronik kelepçe takılmasına karar verildi.