İSTANBUL7İHA- İBB’ye ait bir yol yapım aracının Hasbahçe Parkı’ndaki Kağıthane Deresi’ne siyah renkte atık su boşalttığına dair görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Parkta yürüyüş yaptığı esnada görüntüleri kaydeden vatandaş duruma tepki göstermişti. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de görüntüleri, “CHP’li İBB, çocuklarımızın geleceğini, en önemlisi sağlığını tehdit ediyor, atık ve zararlı suları dereye akıtıyor. Haliç’i kirletmeyin” açıklamasıyla paylaşmıştı. Bu görüntüler Saraçhane’deki İBB Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan İBB Meclisi eylül ayı toplantısının 4. oturumunda da Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin tarafından gündeme taşınmıştı.
İBB’NİN ARACI BU SABAH DA DEREYE ATIK SU BOŞALTTI
İBB’nin yol bakım aracı, tepkilere rağmen bu sabah yine aynı bölgeye gelerek, Hasbahçe Parkı’ndaki Kağıthane Deresi’ne siyah atık su boşalttı. O anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı.
“HALİÇ İSTANBUL’UN CAN DAMARI”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “İstanbul’umuza, Kağıthane’mize geçmiş olsun diyoruz. Haliç İstanbul’un can damarı. Haliç’in temiz olması İstanbul’un temiz olması demektir. 94 yılı öncesinde insanlar buradan geçerken otobüslerin camlarını kapatır, evlerinde rahat nefes alamazlardı. Kötü kokudan geçilmezdi. Ama sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla beraber de Haliç’i temizleme projesi başlatıldı ve Haliç’in dip çamurları Haliç’ten ve Kağıthane Deresi’nden alındı. Haliç’e deniz suyu verilmeye başlandı. İBB’nin İSKİ kurumunun Kağıthane Deresi’ne deşarj ettiği kirli suları ve atık suları deşarj ettiğini görmüş olduk. Bunun ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Araştıracağız. Bu deşarj edilen suyla Kağıthane Deresi’nin kirlendiğini ve Haliç’in kirlenmesine sebep verdiğini görüyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin birçok yerde Haliç i temizliyoruz diye afişler astığını görüyoruz. Ama Haliç temizlenmiyor aslında. Haliç kirleniyor. Haliç’in kirlendiğini de görüyoruz. Haliç’i kirlettiklerini de görüyoruz. Bırakın temizlemeyi kirletmesinler" dedi.
BAHÇENİN GİRİŞİ BETON BLOKLA KAPATILDI
Kağıthane Deresi’ne atık su boşaltan İBB’ye ait aracın bahçeye giriş yaptığı bölüm 2 beton blokla kapatıldı.
17:21 Suç örgütü davasında Coşkun Necati Arabacı'ya 15 yıl 6 ay hapis
16:12 Sarıgül kardeşler tutuklanmıştı: Soruşturmada yeni operasyon, 12 şüpheli daha gözaltına alındı
13:19 Fenerbahçe'nin borcu açıklandı
10:38 Fon soruşturmasında 5 milyarlık iade: Enver ve Feridun Geçgel'in mal varlıklarındaki tedbir kaldırıldı
09:24 7 ilde müstehcenlik ve fuhuş operasyonu: 45 gözaltı
17:42 Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik eski Genel Müdürü Taha Çakmak yeniden gözaltına alındı
17:40 Fransa'da silahlı saldırı: 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı
17:38 Beyaz Saray’dan Herson bölgesindeki Alyoşki’de yerel ateşkes sağlandı iddiası
17:27 İtalya'da mozzarella kıtlığı: Market rafları boş kaldı
17:07 Dünyaca ünlü yıldız sahada, hırsız evinde: Şampiyonlar Ligi gecesinde soyuldu
16:49 Ürdün'de kiliseye silahlı saldırı: En az 7 ölü
16:46 Suudi Arabistan'da peş peşe erteleme kararları: İki uluslararası forum 2027'ye ertelendi
16:21 Borsa İstanbul 11 bin puanın altına geriledi
16:08 İstanbul'da suç örgütü operasyonunda 12 şüpheli gözaltına alındı
16:06 BMW'den gönüllü ayrılık programı: İşten erken ayrılan daha fazla kazanacak
16:04 Fon soruşturmasında Londra operasyonu: Serdar Turhan'ın İngiliz bankasındaki parası donduruldu
Kağıthanesi Deresi'ni kirleten İBB aracı görüntülendi
Kağıthane Deresi’ne atık su boşaltan İBB aracı görüntülendi. İBB’ye ait yol bakım aracı bugün sabah saatlerinde Kağıthane Deresi’ne tekrar atık su boşaltırken, Kağıthane Belediyesi aracın giriş yaptığı noktayı beton bloklarla kapattı.