Pakistan’da etkili olan muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinde can kaybı sayısı artıyor. Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı (NDMA) tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, şimdiye kadar selde hayatını kaybedenlerin toplam sayısının ise 198’e yükseldiği belirtildi.
Sindh Eyaleti genelinde acil durum ilan edilmesinin ardından yetkililer, tüm ilçe sağlık ofisleri ve hastanelerinde kontrol odaları kurulması çağrısında bulundu.
Bu yıl yüzde 87 daha fazla yağış görüldü
Pakistan İklim Değişikliği Bakanı Sherry Rehman, düzenlediği basın toplantısında ülkenin bu yıl muson mevsiminde diğer yıllara göre yüzde 87 oranında daha fazla yağış aldığını söylemişti. Pakistan’ın dünyada iklim değişikliğine karşı en kırılgan 10 ülke arasında yer aldığını belirten Rehman, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için önlem alınması gerektiğini, aksi takdirde gelecekte durumun daha da kötüleşeceğini ifade etmiş, "Son yaşadığımız yağış felaketi ulusal bir trajedidir.
Bu büyük bir endişe meselesidir, ancak bunun sadece başlangıç olduğunu ve buna hazırlanmamız gerektiğini bilmeliyiz" açıklamasını yapmıştı.
09:32 Meteoroloji'den 5 i̇le sarı kodlu sağanak uyarısı: İstanbul dahil birçok i̇l i̇çin kritik hava durumu alarmı
09:09 Akaryakıt fiyatlarına dev zam geldi
17:52 İstanbul'da bir ilçede yarın 8 saat su kesintisi yapılacak
17:33 Etimesgut Belediye Başkan Vekili CHP'li Seda Dilber oldu
17:29 Ankara'daki uyuşturucu ve fuhuş operasyonu kapsamında Alves Kablo'nun Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karamercan gözaltına alındı
17:15 ABD'li üreticilerde Patriot lisansı endişesi: 'Ukrayna daha ucuza üretebilir'
17:04 Filipinler'de şiddetli yağışlar can aldı: 1.3 milyon kişi etkilendi
16:47 Kolombiya'da 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
16:43 Dobby'nin anısına dokunulmadı: Harry Potter hayranlarının tepkisi üzerine enerji projesi yön değiştirdi
16:04 ABD'nin batısında alevler büyüyor: 2.9 milyon dönüm alan yandı
15:37 Benzin 73 liraya yaklaştı: Yeni artış geliyor
15:03 TMSF duyurdu: Özkan Yalım'ın araçları satışa çıktı, fiyatları belli oldu
14:35 İran: Pakistan-Türkiye-Suudi Arabistan güvenlik anlaşmasından endişe etmek için bir neden yok
14:22 AK Parti, Üsküdar Belediyesi Başkan Vekilliği seçimi için suç duyurusunda bulundu: Seçimin iptali talep edilecek
13:44 Akdeniz'de mikroplastik kirlilik: Antalya Valisi Hulusi Şahin'den açıklama
13:20 Tayland'da kamu binasına silahlı saldırı: Eski milletvekili yakalandı
Pakistan'daki sel felaketinde can kaybı 198'e yükseldi
Pakistan’da şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 198’e yükseldi.