İSTANBUL/İHA- Olay Esenler Oruç Reis Mahallesi’nde Çarşamba saat 06.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre iki hırsız klima malzemesi yüklü bir hafif ticari aracı gözüne kestirdi. Hırsızlar araçla sokağa geldi, içlerinden biri saniyeler içinde otomobilin kapısını açtı. Kapüşonlu iki hırsız ticari araçta bulunan klima malzemelerini kendi araçlarına yüklemeye başladı.
BAŞKA BİR SÜRÜCÜ, KAPŞONLU HIRSIZLARI FARK ETMEDEN YOLUN AÇILMASINI BEKLEDİ
O esnada başka bir araç yoldan geçmek için sokağa geldi. Hırsızlığın farkına varmayan sürücü, kapüşonlu şüphelilerin işlerini bitirmesini beklerken, hırsızların rahatlığı pes dedirtti.
Hırsızlar klima malzemesi yüklü araçta, dijital ölçü aletleri, vakum pompası, kaynak seti, şarjlı el aletleri çantasının bulunduğu yaklaşık 100 bin liralık malzemeyi çalıp kaçtı. Hırsızlık anı ve başka bir aracın sokaktan geçmek için beklediği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Polis hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.
“KENDİ SAHİBİ KAPIYI O KADAR KOLAY AÇAMAZ”
Mahallesi sakinlerinden Muhammed Solak, şaşkınlık içinde olduğunu ifade ederek, “Sabah 06.00 sıralarında oluyor, adam geliyor kendi anahtarı varmış gibi iki saniyede kapıyı açıyor; olay bitiyor, kendi sahibi o kadar kolay açamaz. Kapıyı açıp arabanın içini boşaltıyor. 100 bin liraya yakın zararı var. Klima malzemelerinin hepsini 1,5 dakika içinde götürüyor, başka arabada geliyor. Yabancı burada bekliyor adamı görmüyorlar bile, rahat bir şekilde soyup gidiyorlar” diye konuştu.
16:36 ABD'nin Ankara Büyükelçisi Barrack: ABD'nin müdahil olduğu 93 darbe veya rejim değişikliği yaşandı
16:27 Ankara’daki 5.7 milyar TL’lik para trafiği ele verdi, tefecilik ağı çökertildi: 403 milyon TL servete el konuldu
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
Pes dedirten hırsızlık kamerada
Esenler’de kapşonlu iki hırsız, bir ticari araçta bulunan yaklaşık 100 bin lira değerindeki klima malzemesini çalıp kaçtı. Hırsızlık sırasında yolun dar olması nedeniyle beklemek zorunda kalan sürücü olayı fark etmezken, hırsızların rahatlığı ise pes dedirtti. O anlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
