ANTALYA/İHA- Edinilen bilgiye göre; Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, son 3 ay içinde kent genelinde meydana gelen 8 ayrı işyerinden, 10 ayrı oto, 8 ayrı otomobil, 5 ayrı inşaattan, 1 adet hayvan, 1 adet yeraltı kablosu hırsızlığının gerçekleşmesinin ardından geniş çaplı inceleme başlattı. Ekipler hırsızlık olaylarının meydana geldiği bölgelerde bin 500 saat güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Yapılan çalışmada şüphelilerin kamyonetlerle geceleyin hurda toplayıcısı gibi gezdikleri, deşifre olmamak için araçlarının plakalarını söktükleri ve kısmen gazete ile kapattıkları belirlendi. Şüphelilerin daha sonra benzer modelde araçları çalarak hırsızlık yaptıkları, çaldıkları malzemeleri kendi araçlarına aktardıkları ve malzemeleri hurdacılara götürüp sattıkları ortaya çıktı.
"11 ŞÜPHELİ YAKALANDI"
Hırsızlık, Yankesicilik ve Oto Hırsızlık Büro Amirliğince hırsızlık olaylarını gerçekleştiren şüphelilere yönelik 130 personelin katılımıyla operasyon düzenlendi. ’Bahar temizliği’ ismi verilen operasyonda, O.O., R.D., M.K., S.B., S.K., S.D., D.Y, D.D., S.B., S.O. ve E.O. gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada; 10 adet araç, 25 adet klima iç ve dış ünitesi, 130 adet inşaat iskele demiri, 180 metre yeraltı kablosu, çok miktarda araç teybi ve amfisi, demir kesme makasları, otel mutfak ekipmanları ele geçirildi. Malzemeler sahiplerine teslim edilirken 11 şüpheli emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
"ÇEK ÇEK ANTALYA YAKIŞIKLI GÖRSÜN"
Geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edilen şüphelilerinden birinin görüntü alan gazetecilere, “Çek çek Antalya yakışıklı görsün, bakayım nasıl çıkmışım. Yakışıklıyım ya beni çekiyorlar” dediği görüldü.
11:35 Trump: Önümüzdeki hafta İran'la tekrar görüşeceğiz
11:24 Obama çiftini 'maymun' olarak gösteren video paylaşılmıştı: Beyaz Saray açıklama yaptı
11:20 Trump’tan Obama çiftine yönelik paylaşıma ilişkin açıklama: 'Özür dilemiyorum'
11:18 Japonya yarın erken seçim için sandık başına gidiyor
11:17 Sigara yasağı genişliyor: Kırmızı hat iki yeni alanda uygulanacak
10:38 Meteoroloji’den kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı: 12 il için sarı kod verildi
01:42 Fatih'te banka soygunu: 112 bin lira çalındı
01:41 ABD, İran'dan mal ithal eden tüm ülkelere ikincil gümrük vergileri uygulayacak
01:33 Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı
00:43 Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
Pişkin hırsızdan gazetecilere, Çek çek Antalya yakışıklı görsün
Antalya’da 3 ay içinde 33 farklı hırsızlık olayı gerçekleştirdiği iddia edilen 11 şüpheli, 130 polisin katıldığı operasyonla yakalandı. Olayı aydınlatmak için bin 500 saatlik kamera kaydının izlenirken, adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri gazetecilere, "Çek çek Antalya yakışıklı görsün, bakayım nasıl çıkmışım. Yakışıklıyım ya beni çekiyorlar” dedi.
