DİYARBAKIR/İHA- Terör örgütü PKK tarafından çocuklarının dağa kaçırıldığını ileri süren Diyarbakır'da bulunan aileler, 3 Eylül 2019'da HDP il binasının önünde başlattığı oturma eylemi bin 135’inci gününde devam ediyor. İstanbul'da 1993 yılında 15 yaşındayken top oynamak için evden çıkan Serdar Yüceyurt'tan bir daha haber alamayan anne Hatun Yüceyurt, iddiaya göre, evladı, örgüt yanları tarafından kandırılarak dağa gönderildi.
Eyleme devam eden anne Yüceyurt, “Ben oğlumu aramaya geldim, neredeysen çık gel. Devletimize, askerimize sığın. Seni çok özledim, vaziyetin nasıl bilmiyorum, yolda görsem tanımam. Beni istemiyorsan arayıp de bende seni aramayım. 30 yıl etti, ölü müsün, sağ mısın bilmiyorum. 4 yıldır buradayım seni almadan gitmeyeceğim. Ne olursun dön gel, korkma ceza yok. Sen küçükken gittin. Yeter artık bitsin bu hasretlik” dedi.
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
11:03 Rus Korgeneral Alekseyev Moskova'da saldırıya uğradı
11:01 Hillary Clinton’dan Epstein soruşturmasına 'açık oturum' çağrısı
10:40 Venezuela Ulusal Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı
10:36 MİT'ten operasyon: 2 gözaltı
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
23:30 Diyarbakır’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 101 kişi yakalandı
23:26 Diyarbakır’da tefecilik operasyonu: 6 tutuklama
23:17 Selçuk Bayraktar'dan haklı isyan: Hiçbirimiz güvende değiliz
23:10 Altın ve gümüş fiyatlarında büyük çöküş
Terör mağduru ailelerin evlat hasreti bin 135 gündür devam ediyor
Çocuklarının terör örgütü mensuplarınca dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi, bin 135 gündür kararlılıkla devam ediyor.
