BALIKESİR/İHA- Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı KOM şube ekipleri yeni bir saadet zinciri şebekesini çökertti. E.Ç. isimli şahsın sözde turizm acentesi olduğu, bu acente üzerinden otel odası ve tekneleri önceden kiralayarak sezonunda turistlere kendisi kiralayıp kar elde ettiği, bu kiralama sistemine para yatıran kişilere de net yüzde 10 kar payı vereceğini beyan ederek birçok şahıstan yüklü miktarda para topladığı iddia edildi. E.C.’nin kendisiyle beraber hareket eden diğer şüphelilerin de hesaplarını kullanarak para trafiğini yönlendirdiği, devam eden süreçte güven duygusu oluşturularak birçok mağdur şahsın yapıya yüklü miktarda para yatırmalarının sağlandığı ortaya çıktı. Şüphelilerin bu şekilde oluşturulan saadet zinciri ile yüksek gelirler elde ettikleri, yine şüpheli şahısların para yatırması muhtemel kişilerin gözlerini boyamak veya bunları yapıya kazandırmak amacıyla, aynı zamanda toplanan paranın da aklanması için geri dönüşüm alanında faaliyet gösteren şirketlerin kurulduğu ve şüpheliler üzerine 4 adet kamyonet, 1 adet minibüs, 5 adet motosiklet, 9 adet akülü motosiklet alındığı öğrenildi. Sisteme dahil olan kullanıcıların yaklaşık 55 milyon TL maddi zarara uğramasına neden olacak şekilde nitelikli dolandırıcılık suçunun işlendiğini ortaya çıkartan KOM ekipleri, operasyon düğmesine bastı.
30 şikayetçinin olduğu olayda polis ekipleri organizasyonun lideri ve organizatörü firari E.Ç.’nin altında yönetici pozisyonunda yer alan toplam 10 şahsı gözaltına aldı. Adli makamlara çıkartılan 8 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmanın sürdüğü, çalışmaların ise çok yönlü olarak devam ettiği öğrenildi.
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
09:59 Meteoroloji ve AKOM saat verdi: İstanbul ve birçok il için alarm, 'Baroklinik' cephe geliyor
14:17 İstanbul Valiliği açıkladı: Saat 16.00'dan itibaren eğitim tatil edilmiştir
'Turistik Saadet Zinciri' operasyonuna 8 tutuklama
Balıkesir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 'Turistik Saadet Zinciri' operasyonuna imza attı. Operasyonda 8 kişi tutuklanırken, şüphelilerin kurulan sözde acente üzerinden otel odası ve tekne kiraladığı ve bu zincire para yatıranlara da yüzde 10 kar payı vadettiğini ortaya çıktı.
