TEKİRDAĞ/İHA- Olay, Öztrak Caddesi'ndeki bir simit fırınında meydana geldi. İddiaya göre, simit fırını kapandıktan sonra gece saatlerinde ortaya çıkan bir fare, beslenmek için fırındaki ürünler üzerinde gezmeye başladı. Fırındaki poğaça hamuru üzerinde bir süre gezinen fare beslenmeye çalışırken, o anlar çevreden geçen bir vatandaşın kamerasına yansıdı. Konuyla ilgili ihbar, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile zabıta ekiplerine iletildi. Sonrasında zabıta ve Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri fırında denetim yaptı. Yapılan denetimlerde, eksiklerin giderilmesi için işletme sahibine 15 gün süre verildi. Fırın ise mühürlenerek satışa kapatıldı.
Fayansı kırarak içeri girmiş
Fareyi olaydan haberdar olur olmaz öldürdüklerini ve önlem aldıklarını belirten İşletme Sahibi Mehmet Arıcı da, "Bu olaydan dolayı çok üzgünüz. Durumdan haberdar olur olmaz fırına gelip fareyi öldürdük. Gerekli dezenfekte işlemlerini gerçekleştirerek zabıta ekiplerine haber verip, incelemelerini istedik. Bugün satış gerçekleştirmeyeceğiz. Öztrak Caddesi üzerinde devam eden yol çalışmalarında alanı sıfırlamak için kapı girişinde bulunan fayans delindi. Oradaki boşluktan kendine yol bulan fare içeri girmiş. Biz belediye ekiplerine bir fayans için söylenecek insanlar değiliz. O yüzden çalışmalarda hiç zorluk çıkartmadık. Böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için tüm önlemlerimizi aldık" dedi.
İmha edildi
Üzerinde fare gezinen hamur ürünlerini imha ettiklerini belirten Arıcı, "Evraklar ve hijyen konusunda hiçbir eksiğimiz yok. Kapının altındaki farenin içeri girdiği kırığı hemen yaptıracağız. Müşterilerimiz içini ferah tutsun. Fare, imha ettiğimiz poğaçalar hariç hiçbir gıda ürünü ile temas etmedi. Bugüne kadar böyle bir olay kesinlikle yaşamadık. Dün akşamki tatsızlıktan dolayı özür diliyoruz" ifadelerini kullandı.
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
23:30 Diyarbakır’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 101 kişi yakalandı
23:26 Diyarbakır’da tefecilik operasyonu: 6 tutuklama
23:17 Selçuk Bayraktar'dan haklı isyan: Hiçbirimiz güvende değiliz
23:10 Altın ve gümüş fiyatlarında büyük çöküş
23:09 Deutsche Bank açıkladı: Bitcoin’deki düşüşün 3 ana nedeni belli oldu
23:05 Epstein bir fuhuş ağı değil, istihbarat operasyonu iddiası
22:59 Bitcoin, Trump'ın başkan seçilmesinden bu yana elde ettiği kazançları sildi
22:56 İngiltere Başbakanı özür diledi: Epstein'le bağlantılı Mandelson'ı geçen sene büyükelçi olarak atamıştı
22:52 Bill Gates: Jeffrey Epstein ile geçirdiğim her dakikadan pişmanım
22:44 Türk düşmanı Dilan Yeşilgöz, Hollanda Savunma Bakanı oldu
22:36 Otomotiv devi, 1 milyar dolarlık Türkiye yatırımından vazgeçti iddiası
22:33 Arnavutköy Karaburun'da İHA bulundu
22:27 Norveç’te kraliyet davası: Veliaht Prens'in üvey oğlu bıçakla tehditten gözaltına alındı
11:27 Altın ve gümüş bir kez daha sert düştü: Düşüşün sebebi ne?
Vitrininde fare gezen işletme mühürlenerek faaliyetlerine son verildi
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bir simit fırınında meydana gelen görüntüler dolayısıyla zabıta müdürlüğü ekipleri ile Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetim yaptı. Zabıta ekipleri fırını mühürlerken, eksiklerin giderilmesi için 15 gün süre verildi.
