ARTVİN/İHA- Yangın ilçeye bağlı Musazade Mahallesinde gece 01.00 sıralarında meydana geldi. Resul Özyolcu’un oturduğu evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Can pazarının yaşandığı yangında evde bulunan Resul Özyolcu, eşi Leman Özyolcu ve çocukları Havvanur (7), Edanur (3), Sedanur (4) Cemile (5) ve Berrak (1) Özyolcu çevredekilerin yoğun uğraşları sonucu kurtarıldı. Dumandan etkilenen çocuklar ambulansla Arhavi Devlet Hastanesine kaldırıldı.
5 yaşındaki Cemile son anda kurtarıldı
Yangın sırasında evden çıkartılamayan ve dumandan etkilenerek bayılan Cemile Özyolcu, Serdar Memişoğlu isimli bir vatandaş tarafından son anda kurtarıldı. Atletini suda ıslatıp yüzüne saran Memişoğlu, yerde baygın halde bulunan Cemile’nin hayata tutunmasını sağladı.
O anları anlatan Memişoğlu şunları dile getirdi:
“Gece iş yerinden eve giderken itfaiyelerin sesini duydum, yangın olan yöne doğru gidince, yoğun bir ev yangını olduğu fark ettim. Gittiğime evin sahipleri evde çocuk var evde çocuk var diye bağırıyordu. Direk kapıya doğru yöneldim. Kapıya tekme attım açılmadı, bir arkadaşla birlikte tekrar vurduk açıldı. İçeri girdik yoğun dumandan dışarı çıktık. Atletimi çıkarttım suya soktum. Daha sonra burnuma bağlayarak evin içine girdim. Çocuklardan biri yorgana sarılı yerde baygın halde yatarken buldum. Çocuğu alım camdan dışarı verdim. Allah'a şükür can kaybı olmadan yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.”
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
09:58 Küresel sıcaklık rekor kırdı: Son 10 yıl tarihin en sıcak dönemi oldu
09:57 Altın fiyatları çakıldı: Ons altın yılın en düşük seviyesini test etti
00:56 MİT Başkanı Kalın İstanbul'da Hamas heyetiyle bir araya geldi
23:22 Erzurum'da 3.5 büyüklüğünde deprem
23:14 Bakan Fidan'ın telefon diplomasisi: Iraklı mevkidaşı Hüseyin ve Katar, Suudi Arabistan, Pakistanlı yetkililerle görüştü
23:10 Trump'ın 'İran'ı haritandan silme' açıklamasına Pezeşkiyan’dan yanıt
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
11:22 Kayıt dışıyla mücadelede dijital hamle de geldi: Vergi incelemesinde e-izah dönemi başlıyor
11:20 Meteoroloji’den yeni rapor geldi: Soğuk ve yağmur 7 gün daha etkili olacak
Yangında canı pahasına 5 çocuğu kurtaran şahıs o anları anlattı
Artvin’in Arhavi ilçesindeki 4 katlı bir binanın ikinci katında çıkan yangında adeta can pazarı yaşandı. Yangında evde mahsur kalan çocuğu canı pahasına kurtaran Serdar Memişoğlu, o anları anlattı.
