İsviçre’nin Davos kasabasında Rusya tarafından kiralanan “Rus Evi” adlı bina, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının ardından “Rusya Savaş Suçları Evi” adıyla faaliyet göstermeye başladı. Ukrayna Sivil Toplum Örgütleri tarafından adı değiştirilen Rusya Savaş Suçları Evinde, Rusya’nın işlediği iddia edilen savaş suçları Dünya Ekonomik Forum toplantılarına katılanlara gösteriliyor. Evde ayrıca Rusya’nın saldırılarından etkilenen Ukraynalılar, yaşadıklarını anlattı.
Rusya Savaş Suçları Evinde konuşma yapan Ukraynalılar, Rus ordusunun savaşla alakası olmayan her yeri vurduğunu ve ağır silahlarla ateş altına alınan sivil binaların arasında kiliseler, hastaneler ve okulların da yer aldığını söyledi. Ukraynalılar ayrıca savaşın devam ettiği bölgelerde gıda başta olmak üzere ilaç, sağlık hizmeti, içecek su ve elektriğin bulunmadığın belirterek, Rusya’nın insani yardım konvoylarına müsaade etmediğini ve yerleşim yerlerindeki sivillerin tahliyesine izin vermediğini ifade etti. Konuşmalarının sonunda Ukraynalılar, Rusya’nın saldırılarının durdurulması için uluslararası kuruluşlardan yardım istedi.
Öte yandan Dünya Ekonomik Forumu (WEF), toplantıya Rusya’dan kimseyi davet etmedi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i istenmeyen kişi ilan etti.
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
Davos'taki Rus Evi, Rusya Savaş Suçları Evi'ne dönüştürüldü
İsviçre’nin Davos kasabasında 52 yıldır düzenlenen Dünya Ekonomik Forum (WEF) toplantıları için Rusya tarafında kiralanan “Rus Evi” adlı bina, Ukrayna Sivil Toplum Örgütleri tarafından “Rusya Savaş Suçları Evi”ne dönüştürüldü.
