Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın dış politikadaki adımlarından rahatsız olan Ermenistan muhalefeti, 2 Mayıs’tan beri Başbakan Paşinyan’ın istifasını talep eden “sivil itaatsizlik” eylemlerini sürdürüyor. Bu tarihten itibaren başta başkent Erivan olmak üzere birçok kentte toplanan göstericiler aralıklarla taşkınlıklar çıkardı. Yolları kapatan ve parlamento binasına yürümeye çalışan göstericilere polis anında müdahale ederken, sabah saatlerinde Erivan sokaklarında yine benzer görüntüler yaşandı. Gruplar halinde sokaklara çıkan muhalifler, sloganlar atarak çöp konteynerlerini yollara çekti. Araç geçişlerini durduran eylemcilerin bazıları yola otururken bazıları ise bariyerler oluşturmaya çalıştı. Polis, hemen hemen birçok sokak ve caddede başlayan yol kesme eylemlerine müdahale ederken, eylemciler de polise direnmeye çalıştı.
286 MUHALİF GÖZALTINA ALINDI
Yaşanan arbedelere rağmen parlamento binasına ulaşmaya çalışan ve yollara barikat kuran göstericiler, polisler tarafından gözaltına alındı. Araçlara bindirilen yüzlerce protestocu karakola götürülürken, polis birçok noktada güvenlik önlemlerini artırdı. Ermenistan İçişleri Bakanlığı sabah saatlerinde başlayan yol kapatma eylemlerine yapılan müdahaleler sırasında şu ana kadar 286 göstericinin gözaltına alındığını açıkladı. Ermenistan muhalefet bloğu ise gün içinde Ermeni halkını yine meydanlara ve caddelere çağırarak protestolarını sürdürmelerini istedi.
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
Ermenistan'da muhalifler yolları kapattı
Ermenistan’ın başkenti Erivan sokaklarında toplanarak yolları kapatan 286 gösterici polis tarafından gözaltına alındı.
