Hindistan’ın kuzeyindeki Uttarakhand eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar sel ve toprak kaymalarını beraberinde getirdi. Eyalet genelinde yollar ve evler sular altında kaldı. Haldwani bölgesindeki köprünün bir kısmında çökme meydana gelirken, o anlar amatör kameraya yansıdı. Bir filin de Gaula Nehrinin ortasında mahsur kaldığı görüldü. Orman Dairesi yetkilileri filin izlendiğini ifade etti. Hindistan medyası, eyalet genelindeki sel felaketinde en az 16 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, eyaletteki durumu değerlendirmek için Eyalet Başbakanı Pushkar Singh Dhami ile görüştü.
Hindistan Meteoroloji Departmanı, eyalette önümüzdeki birkaç gün şiddetli yağışların devam edeceği konusunda uyarıda bulundu. Eyalet Afet Müdahale Gücü (SDRF) ekiplerinin de alarm durumuna geçtiği aktarıldı.
Hindistan’ın güneyindeki Kerala eyaletinde meydana gelen son sel ve toprak kaymalarında 25 kişi hayatını kaybetmişti.
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
Hindistan'da sel ve toprak kayması
Hindistan’ın kuzeyindeki Uttarakhand eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymasında 16 kişi hayatını kaybetti.
