İran’da farklı şehirde görülen yoğun hava kirliliği eğitimi sekteye uğrattı. Hava kirliliğiyle oluşan toz bulutları nedeniyle başkent Tahran dahil olmak üzere İlam, Huzistan, Loristan, Hamedan ve Kermanşah eyaletlerinde tüm okullar ve üniversitelerde tatil ilan edildi. Hava kirliliği oranının 441 mikrogram/metreküp ile tüm yaş grupları için “riskli” seviyede olduğu Tahran’da okulların yanı sıra devlet kurumları da tatil edildi.
"ŞEHİRDE HAVA KİRLİLİĞİ SON DERECE SAĞLIKSIZ BİR SEVİYEDE"
Hava kirliliği seviyesi ve alınan önlemlere ilişkin açıklamalarda bulunan Tahran Belediye Başkan Yardımcısı Abid Meleki, "Şehirde hava kirliliği son derece sağlıksız bir seviyede. Bu nedenle Acil Durum Komitesi toplantı gerçekleştirdi ve tüm okulların, üniversitelerin ve devlet kurumlarının tatil ilan edilmesine karar verildi" dedi.
Meleki, Tahranlılardan bugün ve yarın dışarı çıkmamalarını istedi.
DÜNYADA HAVA KİRLİLİĞİ SIRALAMASINDA İLK 3 ŞEHİR ARASINDA
Dünya genelinde hava kirliliği sıralamasında ilk 3 şehir arasında yer alan Tahran’da çoğu kez eğitime ara veriliyor. Şehrin hava sirkülasyonuna uygun olmayan konumu, kalitesiz yakıtlar ve yoğun motosiklet ile eski model araçların kullanılması hava kirliliğinin başlıca nedenleri olarak gösteriliyor. Dünya Sağlık Örgütüne göre 100 mikrogramın üzerinde kaydedilen oranlar "sağlığa zararlı", 250’nin üzerindeki ölçümün ise "alarm" seviyesi olduğu belirtiliyor.
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
23:30 Diyarbakır’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 101 kişi yakalandı
23:26 Diyarbakır’da tefecilik operasyonu: 6 tutuklama
23:17 Selçuk Bayraktar'dan haklı isyan: Hiçbirimiz güvende değiliz
23:10 Altın ve gümüş fiyatlarında büyük çöküş
23:09 Deutsche Bank açıkladı: Bitcoin’deki düşüşün 3 ana nedeni belli oldu
23:05 Epstein bir fuhuş ağı değil, istihbarat operasyonu iddiası
22:59 Bitcoin, Trump'ın başkan seçilmesinden bu yana elde ettiği kazançları sildi
22:56 İngiltere Başbakanı özür diledi: Epstein'le bağlantılı Mandelson'ı geçen sene büyükelçi olarak atamıştı
22:52 Bill Gates: Jeffrey Epstein ile geçirdiğim her dakikadan pişmanım
22:44 Türk düşmanı Dilan Yeşilgöz, Hollanda Savunma Bakanı oldu
22:36 Otomotiv devi, 1 milyar dolarlık Türkiye yatırımından vazgeçti iddiası
22:33 Arnavutköy Karaburun'da İHA bulundu
22:27 Norveç’te kraliyet davası: Veliaht Prens'in üvey oğlu bıçakla tehditten gözaltına alındı
11:27 Altın ve gümüş bir kez daha sert düştü: Düşüşün sebebi ne?
İran'da eğitime hava kirliliği engeli
İran’da yüksek hava kirliliği ve toz bulutları nedeniyle başkent Tahran dahil olmak üzere İlam, Huzistan, Loristan, Hamedan ve Kermanşah eyaletlerinde tüm okullar ve üniversitelerde tatil ilan edildi.
