İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarında sivillere karşı zulmü sürüyor. İşgal altındaki Batı Şeria’nın El Halil kentindeki Bab Al-Zawiya bölgesinde bulunan bir manav dükkanı, İsrail askerinin attığı plastik mermilerin hedefi oldu. Atılan mermiler, dükkanda bulunan 13 yaşındaki İzzüddin El Batş’ın sağ gözüne isabet etti. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, 13 yaşındaki çocuğun tezgah arkasında dışarıyı izlediği, kısa süre sonra can havliyle kaçtığı görülüyor.
13 yaşındaki El Batş, saldırı sonrası El Halil Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, hastane yetkilileri plastik merminin El Batş’ın gözüne isabet ettiğini ve gözünde büyük bir hasar bıraktığını belirtti. Çocuğun babası Nidal El Batş ise çocuğunun gözünü kaybetmesinden endişe duyduğunu ifade etti.
Bab Al-Zawiya bölgesinde yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerini protesto eden Filistin gençler ve çocuklar ile işgalci İsrail askerleri arasında sık sık olaylar yaşanıyor. İsrail askerleri plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanırken, Filistinliler ise taşla karşılık veriyor.
11:35 Trump: Önümüzdeki hafta İran'la tekrar görüşeceğiz
11:24 Obama çiftini 'maymun' olarak gösteren video paylaşılmıştı: Beyaz Saray açıklama yaptı
11:20 Trump’tan Obama çiftine yönelik paylaşıma ilişkin açıklama: 'Özür dilemiyorum'
11:18 Japonya yarın erken seçim için sandık başına gidiyor
11:17 Sigara yasağı genişliyor: Kırmızı hat iki yeni alanda uygulanacak
10:38 Meteoroloji’den kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı: 12 il için sarı kod verildi
01:42 Fatih'te banka soygunu: 112 bin lira çalındı
01:41 ABD, İran'dan mal ithal eden tüm ülkelere ikincil gümrük vergileri uygulayacak
01:33 Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı
00:43 Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinli çocuğu plastik mermi ile gözünden vurdu
İsrail güçleri, işgal ettiği Batı Şeria’nın El Halil kentinde attığı plastik mermiler ile manav dükkanındaki 1 çocuğu gözünden yaraladı.
