Japonya’nın farklı kesimlerinde yaklaşık 10 gündür etki gösteren şiddetli sağanak yağış bu kez ülkenin Shimane eyaletini vurdu. Unnan şehrindeki 13 bin 702 hanede yaşayan 36 bin 861 kişiye yönelik üst düzey acil durum uyarısı yapılırken, aynı eyaletteki sahil kasabası Iinan’daki 2 bin 52 hanede yaşayan 4 bin 688 kişi için tahliye emri yayınladı. Yetkililer riskli bölgelerde yaşayan sakinleri sel ve heyelan riskine karşı tetikte olmaya çağırdı. Halka binaların üst katlarına çıkma ve şehrin yüksek kesimlerine gitme uyarısı yapıldı.
BAZI BÖLGELERİ SEL BASTI
Shimane eyaletinde bulunan Sami Nehri’nin birçok yerinde taşkınlar meydana geldiği belirtilirken, bazı bölgeleri sel bastığı amatör kameralara yansıdı. Ayrıca Akita eyaletindeki Yurihonjo şehrinde de yoğun yağış nedeniyle araçların trafikte ilerlemekte güçlük çektiği görüldü. Sel sularının bölgede seyreden bir otobüsün içine girdiği anlar yolcular tarafından kaydedildi.
ÖLÜ SAYISI 10’A YÜKSELDİ
Öte yandan, Shizuoka eyaletindeki Atami şehrinde 3 Temmuz’da görülen yoğun yağışın ardından yaşanan sel ve heyelan felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 10’a yükseldiği bildirildi. Kendilerinden haber alınamayan 18 kişiyi arama çalışmalarının ise sürdüğü ifade edildi.
11:35 Trump: Önümüzdeki hafta İran'la tekrar görüşeceğiz
11:24 Obama çiftini 'maymun' olarak gösteren video paylaşılmıştı: Beyaz Saray açıklama yaptı
11:20 Trump’tan Obama çiftine yönelik paylaşıma ilişkin açıklama: 'Özür dilemiyorum'
11:18 Japonya yarın erken seçim için sandık başına gidiyor
11:17 Sigara yasağı genişliyor: Kırmızı hat iki yeni alanda uygulanacak
10:38 Meteoroloji’den kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı: 12 il için sarı kod verildi
01:42 Fatih'te banka soygunu: 112 bin lira çalındı
01:41 ABD, İran'dan mal ithal eden tüm ülkelere ikincil gümrük vergileri uygulayacak
01:33 Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı
00:43 Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
Japonya'da sel felaketi nedeniyle binlerce kişiye tahliye emri verildi
Japonya’da ülkenin bazı bölgelerinde meydana gelen sel baskınları nedeniyle Shimane eyaletinde yaşayanlar için acil durum uyarısı yapılırken, 4 bin 688 kişiye yönelik tahliye emri yayınladı.
