Polonya’ya karayoluyla uyuşturucu madde sokulacağı ihbarını alan Polonya polisi yaptığı araştırma neticesinde, uyuşturucunun Almanya-Polonya sınırı üzerinden tır aracılığıyla getirileceğini belirledi. Jedrzychowice-Ludwigsdorf sınır kapısından Polonya’ya giriş yapan tırı takibe alan Polis Merkez Soruşturma Bürosu (CBSP) yetkilileri, Jedrzychowice köyü yakınlarındaki bir park alanında tırı durdurdu. Yapılan ilk incelemede tır şoförleri İspanya’dan 16 ton karnabahar getirdiklerini belirtirken, tırda arama yapmak için narkotik köpekleri devreye sokuldu. Köpeklerin tepki vermesi üzerine ise tır, gümrük sahasına çekilerek X-ray cihazına sokuldu. Burada yapılan detaylı aramada tırın dorsesinde karnabahar kasalarının altındaki zeminin özel olarak yapılmış döşemeyle kapatıldığı belirlendi.
Tırdaki karnabaharların boşaltılmasından sonra özel bölmeyi açan görevliler, paketler halinde hazırlanmış 154 kilogram marihuana ele geçirdi. Piyasa değerinin 4.5 milyon zloti (yaklaşık 1 milyon euro) olduğu belirtilen uyuşturucuya polis tarafından el konuldu. Tırı İspanya’dan Polonya’ya kadar dönüşümlü olarak kullanan 2 tır şoförü ile nakliye firmasının sahibi ise gözaltına alındı. Şüpheliler daha sonra çıkarıldıkları mahkemede uyuşturucu kaçakçılığı suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
14:41 Ünlü e-ticaret sitesinde veri ihlali: 9 bin 882 kişinin kişisel bilgilerine erişim sağlandı
14:37 Trafik tartışması kanlı bitti: Motosiklet sürücüsü servis sürücüsünü bıçakladı
14:23 Cristiano Ronaldo'dan emeklilik kararı: Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı
13:57 Türkiye'nin demir çelik devi konkordato ilan etti
13:25 Avrupa'da bomba ihbarları uçaklara acil iniş yaptırdı: Fransa, Bulgaristan ve Belçika'da alarm
13:23 Bahçelievler'de inşaat kazısında göçük: İki işçi toprak altında
12:42 Sigara yasağında yeni dönem: Park, plaj ve duraklar için düzenleme geliyor
12:12 Bakan Şimşek: 4 Kasım 2026 tarihi itibarıyla 15 fonda toplam 62.2 milyar TL ara ödeme yapılmıştır
12:11 İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji uzmanı tarih verdi, 15 ilde kar bekleniyor
11:50 Fatma Betül Sayan, eşi ve eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül adliyede: Şüpheli sıfatıyla ifade verecekler
11:32 Mamdani, Vance'in İran savaşı açıklamasını 'ironik' buldu: Demokratlara Filistin ve İran çağrısı
11:05 Türk mizahının acı günü: Karikatürist ve çizgi roman sanatçısı Kemal Aratan hayatını kaybetti
10:53 Tarladan rafa dönemi başlıyor: Hal Yasası'nda sona gelindi, taslakta neler var?
10:20 Seçim sonrası Obama'dan Trump'a çok konuşulacak mesaj
10:18 Harkov’da gizli hapishane alarmı: Ukrayna ordusu kaçak askerler için muhafız sevk ediyor
09:24 Alman bakan otelde ölü bulundu: Berlin Savcılığı soruşturma başlattı
Karnabahar tırında 1 milyon euroluk marihuana ele geçirildi
Polonya’ya İspanya’dan karnabahar getiren bir tırda, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon euro (4.5 milyon zloti) olan mariuahana ele geçirilirken, gözaltına alınan 2 tır şoförü ile nakliye firmasının sahibinin tutuklanmasına karar verildi.