Ulusal Sağlık Komisyonu, cuma günü ülke genelinde Covid-19 salgını nedeniyle 109 ölüm ve 397 yeni vakanın tespit edildiğini açıkladı. Komisyon, önceki gün ise 118 ölüm, 889 korona virüsü vakası olduğunu duyurmuştu. Salgının ilk olarak ortaya çıktığı Hubei eyaletinde ise cuma günü 106 can kaybı, 366 yeni vaka kayıtlara geçti. Vakalardan birinin de cezaevinde olduğu aktarıldı. Böylelikle ülke genelinde Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 2 bin 347’ye, toplam vaka sayısı ise 76 bin 288’e çıktı. Komisyonun açıklamasında, ayrıca ülke genelinde iyileşerek taburcu edilenlerin sayısı ise 20 bin 659’a çıktı.
Cezaevlerinde 500'den fazla korona virüs hastası
Çin Adalet Bakanlığı, üç eyaletteki beş cezaevinde kalan 500’den fazla mahkumun korona virüsünden etkilendiğini açıkladı. Açıklamada, vakalardan 271’inin Hubei eyaletinde görüldüğü aktarıldı. Pekin yönetiminin, cezaevindeki salgın durumunu incelemek üzere özel bir ekip görevlendirdiği belirtilirken, ülke genelindeki tüm cezaevlerine kontrol ve önleme çalışmalarını sıkılaştırma çağrısı yapıldı. Çinli uzman Xiang Nijuan, yeni korona virüsünün bulaşıcılık derecesinin düştüğünü savundu. Xiang, daha önce bir kişinin virüsü 2 ila 3 kişiye bulaştırdığının, şimdi ise bu sayının 1’in altına indiğinin tespit edildiğini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) uzmanlarından oluşan ekibin bugün Wuhan kentine gideceği aktarıldı.
Güney Kore'de salgının boyutu büyüyor
Diğer yandan, Güney Kore’de 142 yeni korona virüsü vakası bildirilirken, ülke genelindeki toplam vaka sayısının 346’ya çıktığı belirtildi. Yetkililerin vaka sayısında görülen keskin artışa rağmen, salgının kontrol edilebilir seviyede olduğunu aktardığı yazıldı. İtalya’da da salgın nedeniyle ilk can kaybının meydana geldiği açıklanırken, dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 360’a yükseldi.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
Koronavirüsü salgınında ölü sayısı 2 bin 347'ye çıktı
Çin'de korona virüsü salgını nedeniyle can kaybı ve vaka sayısında günlük bazda gerileme kaydedilirken, şu ana kadar hastalık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 347'ye yükseldi.