Kosova’da başkent Priştine, İpek ile Mitrovitsa kentinin kuzey ve güney bölgesinde kaçakçılık operasyonları düzenlenirken, Mitrovica’daki operasyonlarda polis Sırpların tepkisiyle karşılaştı.
Kosova polisinden yapılan açıklamada, Priştine, İpek ve Mitrovica’nın güneyindeki operasyonların sorunsuz geçtiği, kuzeyindeki operasyonda ise polisin Sırpların direnciyle karşılaştığı ifade edildi. Farklı suç gruplarının barikatlar kurarak gümrük ve polis memurlarının görevlerini engellemek için şok ve el bombası kullandığı, 6 polis memurunun yaralandığı aktarıldı. Araçların kundaklanması sonucu hasar gördüğü, polisin yasal yollarla duruma müdahalede bulunduğu kaydedildi. Olaylara karışan 1 sivilin de yaralandığı belirtilirken, aralarında Arnavut, Boşnak ve Sırpların bulunduğu 8 Kosova vatandaşının gözaltına alındığı duyuruldu. Ayrıca polis tarafından farklı bölgelerde yapılan operasyon kapsamında maddi delil niteliği taşıyan yüz binlerce Euro değerindeki çeşitli kaçak mal ve delile el konulduğu, operasyonların sona erdiği ifade edildi.
SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANI VUCİC, KOSOVA SINIRINA GİTTİ
Sırbistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic Kosovalı Sırpların temsilcileriyle görüşmek için Raska kasabasına gitmek üzere başkent Belgrad’dan ayrıldı.
KOSOVA BAŞBAKANI: "SUÇ VE SUÇ ÖRGÜTLERİNE MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK"
Kosova Başbakanı Albin Kurti ise ülkenin kuzeyinde yaşanan gerginliğe yönelik, "Suç ve suç örgütlerine müsamaha gösterilmeyecek. Mücadele edeceğiz ve kaçakçılığı durduracağız" ifadelerini kullandı.
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
Kosova'daki çatışmada 7 kişi yaralandı
Kosova’nın Mitrovica kentinde polisin kaçakçılığa karşı gerçekleştirdiği operasyona Sırpların tepki göstermesi sonucu çıkan çatışmada 1’i Sırp, 6’sı polis olmak üzere 7 kişi yaralandı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosovalı Sırpların temsilcileriyle görüşmek için Raska kasabasına gitti.
