Atlas Okyanusu’nda yer alan ve İspanya’ya bağlı bulunan Kanarya Adaları’nın en büyük beşinci adası olan La Palma’da yanardağ dün faaliyete geçmişti. La Palma’nın güneyindeki Cumbre Vieja Milli parkında yerel saatle 15.12’de patlayan yanardağ, lav püskürtmeye devam ediyor. 6 metre yüksekliğe ulaşan lavlar, saatte 700 metre hızla sahile doğru ilerlerken La Palma Adası yerel yetkilileri, yanardağdan çıkan lavların 100’den fazla evi yok ettiğini söyledi. Yetkililer, La Palma Adasında 5 binden fazla vatandaşın tahliye edildiğini bildirirken patlama ve lavlar sebebiyle herhangi bir can kaybı yaşanmadığını aktardı.
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de Pazar gecesi bölgeye giderek acil durum planı toplantısına katıldı. Pedro Sanchez, açıklamasında La Palma Adası halkını sakin olmaya davet ederken, İspanya hükümetinin yaşanan felaketin üstesinden gelmek için tüm imkanlara sahip olduğunu ve meydana gelecek tüm maddi kayıpları telafi edeceklerini söyledi.
Kanarya Adaları Volkanik Riskleri Önleme İdaresinden (Pevolca) tarafından yapılan açıklamada, La Palma Adasında oluşan iki ayrı çatlak ve 8 yanardağ ağzından lavların çıkmaya devam ettiği kaydedildi. Açıklamada, Bölgede lav akıntısının uzun süre devam edebileceği ve yeni çatlaklar oluşabileceği belirtildi.
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
La Palma Yanardağı 100'den fazla evi yok etti
İspanya’ya bağlı bulunan Kanarya Adaları’nın en büyük beşinci adası olan La Palma’da faaliyete geçen yanardağ nedeniyle 100’den fazla ev yok oldu.
